MLS grijpt keihard in en deelt recordboete uit aan Beckhams Inter Miami

Reacties

Inter Miami CF heeft de ambitie om de Amerikaanse top aan te vallen, maar zal mogelijk even een pas op de plaats moeten maken. De club van David Beckham is bestraft met een recordboete van twee miljoen dollar (zo'n 1,6 miljoen euro), vanwege het overtreden van de salarisregels.

MLS grijpt keihard in en deelt recordboete uit aan Beckhams Inter Miami
© Pro Shots

In de Major League Soccer wordt al jaren gewerkt met een salarishuis, om zo oneerlijke concurrentie binnen de competitie te voorkomen. Inter Miami blijkt deze regels te hebben overtreden bij het aantrekken van Blaise Matuidi. De Fransman kwam in augustus vorig jaar over van Juventus. Ook bij het uitbetalen van Andres Reyes, Leandro González Pirez, Nicolás Figal en Julian Carranza blijkt niet alles volgens de regels te zijn gebeurd.

De MLS heeft hard opgetreden. Inter Miami heeft een boete van 1,6 miljoen euro gekregen, een verpulvering van het record voor hoogste boete ooit in de competitie, en mag bovendien voor de komende twee jaar 1,8 miljoen euro minder betalen aan salarissen. Vooral dat laatste is een flinke klap voor de ambitieuze plannen van de werkgever van Nick Marsman en Kelvin Leerdam.

Clubdirecteur Jorge Mas heeft een boete van ruim twee ton gekregen en voormalig technisch directeur Paul McDonough is voor een jaar geschorst. 'De integriteit van onze regels is heilig', verklaart Don Garber namens de MLS het harde ingrijpen. 'Het is een fundamenteel principe van onze competitie en de clubs zijn verantwoordelijk voor het naleven van alle competitiereglementen.'

Uit het onderzoek is gebleken dat Beckham geen blaam treft. Hij wordt dan ook niet gestraft.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.