Beckham strikt Leerdam: back gaat samenspelen met Higuaín en Matuidi

Reacties

Kelvin Leerdam is de nieuwste aanwinst van Inter Miami, de club van eigenaar David Beckham. De dertigjarige rechtsback vertrekt zo na drieënhalf jaar bij Seattle Sounders FC.

Beckham strikt Leerdam: back gaat samenspelen met Higuaín en Matuidi
© Pro Shots

Bij die club was Leerdam de afgelopen jaren een gewaardeerde speler, met de MLS Cup in 2019 als één van de hoogtepunten. Afgelopen seizoen verloor Leerdam met Seattle de finale van de play-offs van Columbus Crew.

Nu maakt hij dus de overstap naar Inter Miami. Die club is opgericht in 2018 en timmert, mede dankzij de investeringen van Beckham, flink aan de weg. Eerder werden topspeler als Gonzalo Higuaín en Blaise Matuidi al vastgelegd. Daar gaat Leerdam dus mee samenspelen.

'Kelvin is een dynamische, aanvallende vleugelverdediger met veel ervaring in deze competitie. Hij is een geweldige toevoeging voor onze selectie en kijken ernaar uit om hem in te werken', zegt technisch directeur Chris Henderson enthousiast op de clubsite van Inter Miami.

Het wordt pas de vierde club in de carrière van Leerdam. Hij doorliep de jeugdopleiding van Feyenoord en maakte na vier seizoenen bij Vitesse de overstap naar de Verenigde Staten.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Leerdam
Meer over Leerdam
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.