'Mkhitaryan maakt binnen enkele dagen stap naar Serie A-top'

Reacties

Henrikh Mkhitaryan staat voor een transfervrije overstap binnen de Serie A. Volgens transfermarktexpert Fabrizio Romano tekent de 33-jarige middenvelder 'in de komende dagen' een tweejarig contract bij Internazionale. Hij komt over van AS Roma en is de beoogde opvolger van Arturo Vidal.

'Mkhitaryan maakt binnen enkele dagen stap naar Serie A-top'
© Pro Shots

Roma kon Mkhitaryan er in de afgelopen weken niet van overtuigen zijn aflopende contract te verlengen. Sky Italia maakte recentelijk melding van een contractaanbod voor twee jaar, met een jaarsalaris van 3,5 miljoen euro dat aan de hand van bonussen kon oplopen tot 4,1 miljoen. In Milaan kan hij naar verluidt 4,5 miljoen euro per annum verdienen.

In het contract bij Inter zou bovendien sprake zijn van een optie tot verlenging met een jaar, die automatisch wordt gelicht als Mkhitaryan gedurende de twee jaar minstens de helft van de wedstrijden speelt. Bovendien raakte de Armeniër gecharmeerd van de mogelijkheid om Champions League-voetbal te spelen bij Inter. De ploeg van Simone Inzaghi eindigde vorig seizoen als tweede.

Mkhitaryan lijkt te worden gehaald als opvolger van Vidal, die wordt gelinkt aan een overstap naar het Braziliaanse Flamengo. Met Roma won Mkhitaryan vorige maand ten koste van Feyenoord de Conference League; zelf viel hij geblesseerd uit in de finale. Vorig seizoen eindigde Roma op de zesde plek en daarmee werd een Europa League-ticket veiliggesteld.

Nemanja Matic
Roma zit zelf ook niet stil op de transfermarkt. Tegenover het vertrek van Mkhitaryan staat de komst van Nemanja Matic, zo berichtten diverse media zondag. Matic is een goede bekende van José Mourinho, die de Servisch international zowel bij Chelsea als Manchester United al onder zijn hoede had. Bovendien onderhoudt zaakwaarnemer Vlado Lemic een goede band met Tiago Pinto, de technisch directeur van Roma.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.