Miyaichi keert tien jaar na Feyenoord-avontuur huiswaarts

Reacties

Ryo Miyaichi staat dit seizoen weer onder contract bij een Japanse club. Yokohama F. Marinos heeft de aanvaller met een verleden bij Feyenoord en FC Twente transfervrij overgenomen van FC Sankt Pauli.

Miyaichi keert tien jaar na Feyenoord-avontuur huiswaarts
© Pro Shots

Met de transfer komt een Europees avontuur van tien jaar ten einde. Het was Arsenal dat Miyaichi in 2011 naar Engeland haalde, om hem vrij snel daarna te verhuren aan Feyenoord. In Rotterdam groeide de Japanse flankspeler al snel uit tot publiekslieveling. In een half seizoen maakte hij drie goals in twaalf Eredivisie-wedstrijden.

Het zegt genoeg over de carrière van Miyaichi dat hij ruim drie jaar later terugkeerde in Nederland bij FC Twente en daar meer wedstrijden in het beloftenelftal speelde dan in de hoofdmacht. Via Bolton Wanderers en Wigan Athletic was de behendige aanvaller niet geslaagd in het overtuigen van Arsenal. Als huurling van FC Twente kende Miyaichi dus een weinig succesvolle terugkeer op de Nederlandse velden, waarna Arsenal hem gratis liet gaan naar Sankt Pauli. Door een flinke knieblessure kwam Miyaichi nauwelijks meer in actie richting het einde van zijn contract.

Het seizoen in Japan is al in volle gang, Yokohama F. Marinos staat momenteel tweede op flinke achterstand van koploper Kawasaki Frontale. Het verschil bedraagt twaalf punten, hoewel Yokohama F. Marinos twee duels minder speelde. Miyaichi, die twee interlands voor Japan speelde, kan dit seizoen zijn debuut maken in de Japanse competitie. 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.