Miyaichi voelt zich eindelijk weer voetballer

Reacties

Het voetballeven lacht Ryo Miyaichi weer toe. De voormalig Feyenoord-lieveling heeft dan eindelijk het blessureleed achter zich gelaten.

Miyaichi voelt zich eindelijk weer voetballer
© Pro Shots

Na tijdelijke verblijven bij Feyenoord, Bolton Wanderers, Wigan Athletic en FC Twente kwam Miyaichi in 2015 als transfervrije speler binnen bij het Duitse Sankt Pauli. Arsenal was definitief verleden tijd. De aanvaller vond in Hamburg zijn plek, maar bleef fysiek kwakkelen. De ene na de andere knieblessure hield hem aan de kant. Nu heeft hij die donkere periode afgesloten.

'Ik voel me eindelijk weer voetballer', zegt Miyaichi in Hamburger Morgenpost. De inmiddels 26-jarige Japanner heeft dit seizoen alle dertien duels gespeeld in de Tweede Bundesliga. Gezien zijn blessureverleden is dat een overwinning op zich.

Want Miyaichi stond de laatste jaren vaker buiten dan binnen de lijnen. Sinds de zomer van 2015 moest hij 62 duels missen. 'Ik was twee, drie jaar meer in de revalidatieruimte en in het krachthonk te vinden. Al voor mijn tijd bij Sankt Pauli had ik veel blessures. Daarom ben ik al blij iedere dag naar de training te kunnen.'

Natuurlijk kan het beter voor de snelste speler in de Tweede Bundesliga – ruim 35 km/u: 'Ik moet meer voorzetten geven en meer doelpunten maken', zegt Miyaichi, die in maart zijn contract bij Die Kiezkicker verlengde tot medio 2021. Sankt Pauli zag namelijk de potentie van de tweevoudig international. Nu laat hij laat zien wat hij waard is op de plek waar hij het liefst te vinden is: het veld.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.