Mitrovic op weg naar de Premier League, met of zonder Fulham

Reacties

Of Fulham dit seizoen nou wél of níét promoveert naar de Premier League: talisman Aleksandar Mitrovic lijkt die stap omhoog sowieso te gaan maken. De 25-jarige Servische spits is in de vorm van zijn leven. En hoewel hij telkens benadrukt dat hij zich thuis voelt bij zijn huidige club, zal hij ook gebrand zijn op een nieuwe kans op het hoogste niveau.

Mitrovic op weg naar de Premier League, met of zonder Fulham
© Pro Shots
Fulham
Fulham
5 - 3
Sheffield Wednesday
Sheffield Wednesday

The Cottagers wonnen zaterdagmiddag in een spektakelstuk van het Sheffield Wednesday van basisklant Joey Pelupessy (ex-Heracles), waardoor de promotiedroom nog altijd levend is. Leeds United is al kampioen en dus zeker van promotie, daarachter maken West Bromwich Albion en Brentford FC vooralsnog de meeste aanspraak op het tweede Premier League-ticket, maar Fulham zit op het vinkentouw. Met nog één duel te gaan is de spanning om te snijden, al lijkt één speler van de Londenaren zich hoe dan ook te mogen gaan opmaken voor een stap naar het hoogste podium.

Het was bijna een jaar geleden een klein wondertje. Fulham was net gedegradeerd uit de Premier League, de zomerse transferwindow was gesloten, en Aleksandar Mitrovic was níét vertrokken bij Fulham. Hij bleef de club trouw, hoewel zijn elf doelpunten in de Premier League bepaald niet onopgemerkt waren gebleven. Interesse genoeg, maar Mitrogol - zaterdag goed voor twee goals - bleef op zijn post. In januari werd zijn naam ook genoemd bij Chelsea en Tottenham Hotspur, twee grootmachten die tijdens de winterse transferwindow naarstig op zoek waren naar goals. Zelfs Paris Saint-Germain werd genoemd, maar wederom vertrok de in januari 2018 van Newcastle United overgenomen Mitrovic niet.

Rafelrandje
Door zijn dubbelslag tegen Sheffield staat hij nu op 26 goals in 39 wedstrjden, waarmee hij goed is voor bijna de helft van de totale productie (58 goals) van Fulham dit seizoen. En dus was het voor manager Scott Parker eind vorige maand een flinke teleurstelling dat zijn talisman voor drie duels geschorst werd. Tijdens de topper tegen Leeds velde hij verdediger Ben White al na drie minuten met een elleboogstoot. De arbiter zag het niet, de aanklager achteraf wel: drie duels brommen.

Dat rafelrandje is meteen ook een van de redenen dat Mitrovic dit seizoen niet in de mooiste voetbaltheaters ter wereld, maar op een net iets minder aansprekend podium acteert. Hij pakte dit seizoen al acht gele kaarten, vorig seizoen waren dat er zeven. In zijn elf seizoenen als profvoetballer verzamelde hij in totaal 53 gele kaarten en vier rode prenten. Dit seizoen ligt de focus bij Mitrovic echter 'gewoon' weer op zijn doelpunten. Hij is bezig aan zijn meest productieve seizoen, by far. Namens Anderlecht scoorde hij in 2013/14 en 2014/15 zestien en twintig keer, verder kwam hij nooit verder dan twaalf goals per seizoen.

Tot nu, dus. Met nog één duel te gaan lonkt de topscorerstitel, Ollie Watkins van Brentford heeft er één minder gemaakt. Maar, belangrijker nog: Fulham maakt nog kans op directe promotie. Het moet woensdag dan zelf winnen bij Wigan Athletic en hopen dat West Brom (thuis tegen Queens Park Rangers) verliest en ook Brentford (thuis tegen Barnsley) punten laat liggen. Anders zijn er altijd nog de play-offs. Hoe dan ook: Mitrovic lijkt zich te mogen opmaken voor een rentree in de Premier League, mét of zónder Fulham.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Championship

Stand Championship 2019/2020

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Leeds United
46
28
9
9
77-35
+42
93
2
West Bromwich Albion
46
22
17
7
77-45
+32
83
3
Brentford
46
24
9
13
80-38
+42
81
4
Fulham
46
23
12
11
64-48
+16
81
5
Cardiff City
46
19
16
11
68-58
+10
73
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.