Missers Kharchouch in jarige Koel doen FC Emmen geen pijn

FC Emmen heeft zaterdagmiddag de drie punten opgehaald bij VVV-Venlo en daarmee een volgende stap naar een terugkeer naar de Eredivisie gezet. In de jarige Koel brak Rui Mendes de ban: hij heeft nu in de laatste vier wedstrijden van Emmen gescoord.

VVV-Venlo
VVV-Venlo
0 - 2
FC Emmen
FC Emmen

VVV staat dit weekend stil bij het vijftigjarige bestaan van zijn thuishaven en hoopte wedstrijd nummer 981 in De Koel te kunnen vieren met een overwinning. Emmen had daar andere ideeën over, al liet Reda Kharchouch VVV nog wel lang hopen op een feestje. De Emmen-aanvaller schoot in de derde minuut een penalty over en tikte de bal vlak voor rust net naast, toen hij op VVV-keeper Delano van Crooij af ging.

Toen Kharchouch ook in de tweede helft weer een grote kans onbenut liet, was het wel duidelijk dat het niet de zaterdag van de Sparta Rotterdam-huurling zou gaan worden. Dankzij Mendes kwam Emmen na ruim een uur toch op voorsprong: VVV-verdediger Sem Dirks greep niet goed in bij een lange bal van Jari Vlak, waarna Mendes zijn tiende competitiedoelpunt van dit seizoen maakte.

VVV slaagde er niet in om zich terug de wedstrijd in te knokken en kreeg in blessuretijd ook nog de 0-2 om de oren, gemaakt door Azzeddine Toufiqui. Zo verstevigde Emmen zijn koppositie in de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg van Dick Lukkien staat nu drie punten voor op FC Volendam, dat zijn laatste drie wedstrijden niet wist te winnen en vrijdag gelijkspeelde tegen ADO Den Haag (1-1). De voorsprong van Emmen op nummer drie Excelsior bedraagt acht punten.