Mislukt in Nederland, een sensatie in Turkije: Sørloth slaat opnieuw toe

Het seizoen van Fenerbahçe is definitief mislukt, nu ook de Turkse bekerfinale niet is bereikt. In de halve finale was Alexander Sørloth namens Trabzonspor de beul voor de gevallen grootmacht.

Fenerbahçe
Fenerbahçe
1 - 3
Trabzonspor
Trabzonspor

Het is zeker niet de eerste keer dat Sørloth zich dit seizoen laat gelden. De spits speelde tussen januari 2016 en de zomer van 2017 voor FC Groningen, maar werd daar voornamelijk als invaller gebruikt en maakte in 42 wedstrijden slechts zes doelpunten. In Turkije gaat het scoren hem een stuk gemakkelijker af. De supporters van Trabzonspor zijn dolgelukkig met Sørloth in de punt van de aanval.

Dinsdagavond was het opnieuw twee keer raak voor de Noors international. Sørloth zette Trabzonspor al in de zesde minuut op voorsprong en herstelde deze zeven minuten voor het einde, nadat Deniz Türüc Fenerbahçe vlak voor rust nog op gelijke hoogte had gebracht. Na de tweede goal van Sørloth, die in de heenwedstrijd ook al gescoord had, was de wedstrijd gespeeld. Het slotakkoord kwam op naam van Filip Novak: 1-3.

Trabzonspor houdt door het uitschakelen van Fenerbahçe de Turkse dubbel in het vizier en Sørloth heeft dus een enorm aandeel in dit succes. De aanvaller heeft nu 41 wedstrijden gespeeld voor Trabzonspor en daarin 27 keer gescoord (negentien in de competitie, zes in de beker en twee in de Europa League). Wie had dat na zijn vertrek uit Groningen ooit kunnen denken?