Misidjan laat blessureleed achter zich in 'superteam' van FC Twente

Reacties

Lange tijd weerhielden blessures Virgil Misidjan ervan om het beste van zichzelf te tonen. Dit seizoen is de buitenspeler bij FC Twente helemaal opgeleefd. In gesprek met VI laat hij weten hoe het voelt om eindelijk van zijn kwetsuren verlost te zijn en volwaardig te kunnen meedraaien in een uitstekend draaiend elftal.

Misidjan laat blessureleed achter zich in 'superteam' van FC Twente
© Pro Shots

Misidjan praat zoals hij dit seizoen speelt. ‘Ik voel me eindelijk vrij.’ De voorbije jaren werd hij geplaagd door blessureleed. Zijn verblijf bij 1. FC Nürnberg, waarmee hij in 2019 uit de Bundesliga degradeerde, werd erdoor overschaduwd. Tijdens een korte stop bij PEC Zwolle speelde Misidjan zich in de kijker bij FC Twente, waar hij na zijn komst in de zomer van 2021 al gauw met knieklachten kampte.

‘Ik miste de eerste wedstrijden en liep daarna nog lang tegen een achterstand aan. Was sneller moe, liet mijn man af en toe lopen, had voorin niet altijd de scherpte om het verschil te maken. Dit seizoen voel ik me zoveel fitter en frisser. Daardoor kan ik betere keuzes maken. Ik speel nu elke wedstrijd met de intentie om beslissend te zijn. Daarmee leg ik druk op mezelf, maar dat vind ik een fijn gevoel. Het stimuleert me.’

Zo ook de steun die hij van zijn teamgenoten ervaart. ‘Ze betrekken me volop in het spel en moedigen me aan: zoek maar op, ga voor die één-tegen-één. Voor een buitenspeler is er niks lekkerder dan dat vertrouwen te voelen. Voetbal is een harde wereld, uiteindelijk ben je vaak op jezelf aangewezen, maar dit is echt een superteam', aldus Misidjan.

'We helpen elkaar, peppen elkaar op. Ook als iemand niet speelt, blijven we als team achter diegene staan. "Je bent nog steeds belangrijk voor ons, we gaan je nog hard nodig hebben. Is het niet vandaag dan morgen, en anders overmorgen.” Winnen en verliezen doen we met elkaar. We laten niemand achter.'

Het volledige interview met Virgil Misidjan is te lezen op VI PRO.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.