Misère bij PSG: Stade Rennes stunt in Parijs, Messi uitgejouwd

De supporters van Paris Saint-Germain zijn klaar met Lionel Messi. Toen de naam van de Argentijnse wereldkampioen zondag voor het thuisduel met Stade Rennes uit de speakers schalde, klonk boegeroep en een fluitconcert. Tot overmaat van ramp leed de lijstaanvoerder van de Ligue 1 een gevoelige nederlaag (0-2).

PSG
PSG
0 - 2
Rennes
Rennes

Messi maakte dit seizoen achttien doelpunten en gaf zeventien assists, maar kan bij in de Franse hoofdstad weinig goed doen. De aanhang van PSG vindt dat de 35-jarige aanvaller niet genoeg laat zien voor het vorstelijke salaris wat hij opstrijkt. Een lid van de Collectif Ultras PSG riep zaterdag op om Messi tijdens de wedstrijd tegen Rennes uit te fluiten. Dat gebeurde.

Zowel bij het omroepen van zijn naam als bij balcontacten van Messi liet het thuispubliek zijn onvrede merken. Dat leverde surrealistische beelden op. Naarmate de wedstrijd vorderde nam het chagrijn in Parijs toe, omdat Karl Toko Ekambi de bezoekers vlak voor rust op voorsprong zette. De Kameroener verschalkte Gianluigi Donnarumma met een verdekt schot in de verre hoek (0-1, zie doelpunten onder dit artikel).

Dat bleek het startsein van een vervelende avond voor PSG, dat meteen na rust een nieuwe dreun moest incasseren. Arnaud Kalimuendo sloeg toe uit de tegenaanval en verdubbelde in de 48ste minuut de score (0-2). De miljoenenformatie van Christophe Galtier kreeg het niet voor elkaar om zich terug te knokken en verliet met de staart tussen de benen het veld.

Weinig gevolgen
De nederlaag heeft vooralsnog weinig gevolgen voor de titelaspiraties van PSG. De Parijzenaren staan met nog tien wedstrijden te gaan negen punten voor op naaste achtervolger RC Lens. Olympique Marseille komt zondag nog in actie en komt bij een overwinning op zeven punten van de lijstaanvoerder.