Misère bij Club Brugge: Vormer rept over donderpreek, kritiek op Amrabat

Reacties

Bij Club Brugge dreunt de klap van donderdagavond nog wel even na. De Belgen werden in de Europa League met 4-0 te kijk gezet door Red Bull Salzburg en coach Ivan Leko en Ruud Vormer legden de vinger op de zere plek.

Misère bij Club Brugge: Vormer rept over donderpreek, kritiek op Amrabat

In de eerste helft ging het in Salzburg al volledig mis voor Club Brugge, dat voor rust drie goals incasseerde. Volgens Belgische media was Sofyan Amrabat als rechtermiddenvelder in het 3-5-2-systeem de zwakste schakel. Ruud Vormer en Stefano Denswil deelden als basisspelers ook in de malaise, die ook flinke gevolgen had voor het Nederlandse voetbal.

In gesprek met Het Nieuwsblad was Vormer duidelijk: 'De eerste helft was dramatisch. In de tweede helft zetten we het wel recht. De coach ging even los in de kleedkamer tijdens de rust, wat normaal is. Ik had op zich nog wel het gevoel dat er meer in zat. Maar je staat hier met 4-0. Qua verdedigen was het als team ook niet te best. Als je er vier in het bakkie krijgt, heb je niks te vertellen.'

Leko werd specifiek gevraagd naar Amrabat, die afgaande op de woorden van de trainer bij de Belgische topclub in ieder geval geen toekomst heeft op de rechterflank. ‘Sofyan is een centrale verdediger en geen rechtsbuiten. Hij is gewoon een goede middenvelder. Maar we wilden het proberen met iemand met winnaarsmentaliteit. Dit was niet zijn meest gelukkige wedstrijd. Het is jammer voor hem, maar hij is sterk genoeg om uit deze situatie te komen.’

Club Brugge heeft zondag om 14.30 uur de eerste kans op eerherstel. De huidige nummer twee van België gaat dan op bezoek bij het Anderlecht van Fred Rutten, die met zijn nieuwe club nog zesde staat.

Lees komende week in VI en op VI PRO een reportage uit België.

Anderlecht
Anderlecht
2 - 2
Club Brugge
Club Brugge
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.