Minteh scoorde vaker zoals tegen Ajax: 'Als ik de kans krijg, dan blijf ik'

Reacties

Yankuba Minteh zal de grootse overwinning van Feyenoord op Ajax nooit vergeten. 'Vandaag is mijn dag', zei de uitblinker na twee keer te hebben gescoord in een historische Klassieker. De jubelende aanvaller werd gevraagd naar zijn toekomst.

Minteh scoorde vaker zoals tegen Ajax: 'Als ik de kans krijg, dan blijf ik'
© Pro Shots
Feyenoord
Feyenoord
6 - 0
Ajax
Ajax

Minteh liet bij ESPN weten erg blij te zijn met de manier waarop Feyenoord het slechte gevoel na het puntenverlies bij FC Volendam heeft weg kunnen spoelen. 'Dat hongerige begon bij de coach en de spelers hebben het ook in zich', vertelde de negentienjarige buitenspeler over de drang om wat recht te zetten. 'Vandaag drukten we direct naar voren als we de bal verloren en we bleven spelen als een team.'

Tijdens het interview werden beelden getoond van het vierde doelpunt van Feyenoord, het doelpunt waarbij Minteh zijn klasse toonde. In het strafschopgebied ging hij naar zijn linker, om de bal prachtig de verre hoek in te krullen. Waar de verslaggever erg enthousiast was over die treffer, bekeek Minteh de beelden koeltjes met een lach. 'Van jongs af aan is dit mijn specialiteit. Zo heb ik vaak gescoord in Gambia. Voor mij is dat een simpele goal, ja', aldus Minteh.

De Gambiaan werd zondagmiddag de jongste Feyenoorder ooit werd die twee keer scoorde in een Klassieker in de Eredivisie. Hij werd bovendien de jongste Feyenoord-speler met een goal en een assist tegen Ajax in de competitie sinds Leonardo in mei 2001.

'Dan blijf ik'
De lach bleef op het gezicht van Minteh toen het over zijn toekomst ging. De Newcastle United-huurling wilde daar zo kort na een memorabele wedstrijd in eerste instantie weinig over kwijt, maar zei wel het volgende: 'Als ik de kans krijg, dan blijf ik. Maar het hangt af van wat Newcastle beslist. Het hangt niet van mij af.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.