Minister zet deur op een kier voor vervroegde herstart Nederlands voetbal

Reacties

Martin van Rijn heeft woensdag in gesprek met de NOS niet uitgesloten dat er mogelijk vóór 1 september weer gevoetbald gaat worden in Nederland. De minister van Medische Zorg en Sport is in gesprek met de KNVB.

Minister zet deur op een kier voor vervroegde herstart Nederlands voetbal
© Pro Shots

Afgelopen week werd duidelijk dat de KNVB aan het lobbyen was om de bal in augustus weer te laten rollen. Tot nu toe leek dat onhaalbaar, omdat het kabinet duidelijk vasthield aan 1 september als startdatum. Nu zet Van Rijn de deur toch op een kier.

'Als het onder condities mogelijk zou zijn om het eerder te doen, dan wil ik daarnaar kijken', vertelt de minister na een overleg met de KNVB. 'Het hangt ervan af onder welke condities dat dan zou kunnen. Dat is ook precies de reden dat we aan de KNVB hebben gevraagd: maak een plan, zodat we kunnen beoordelen wat wel en niet kan. Daartoe hebben ze zich bereid verklaard.'

Van Rijn sprak woensdag dus met Gudde en dat was een positief gesprek. 'Ik vond het realistisch en constructief. Ook de KNVB ziet dat de grote evenementen met veel publiek een extra risicofactor zijn. Ze vragen ook niet aan de overheid om dat te doen. Ze snappen ook dat er bij de overheid niet een grote zak met geld klaarstaat.'

Tegelijkertijd wil de minister ook niet te veel vooruit lopen op de zaken. 'Eerst moet er een plan komen. Dan kunnen we bekijken wat mogelijk is en wat niet mogelijk is.' Van Rijn verwacht het plan van de KNVB over twee à drie weken.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.