Minimalistisch Heerenveen krijgt ondanks volgende clean sheet FC Emmen niet klein

Reacties

SC Heerenveen heeft zondag op bezoek bij FC Emmen met 0-0 gelijkgespeeld. Het was voor de Friezen al het vierde doelpuntloze gelijkspel van dit nog prille Eredivisie-seizoen, waarin doelman Andries Noppert sowieso maar zeven tegengoals te verwerken kreeg. Toch zal hij vanwege de verloren punten niet helemaal tevreden van het veld gestapt zijn.

Minimalistisch Heerenveen krijgt ondanks volgende clean sheet FC Emmen niet klein
© Pro Shots
FC Emmen
FC Emmen
0 - 0
sc Heerenveen
sc Heerenveen

Noppert is de meest besproken speler in de selectie van coach Kees van Wonderen. De goalie werd in de voorbije interlandperiode opgeroepen door Louis van Gaal en weet zodoende de spiedende ogen van de bondscoach en zijn staf op zich gericht in aanloop naar het WK.

Aan de Oude Meerdijk zagen de scouts van Oranje dat de ploeg van Noppert zich ook op bezoek bij de hekkensluiter moest richten op counters. De thuisploeg probeerde het in de eerste helft met combinatievoetbal, terwijl de Friezen loerden op de tegenstoot. Even dacht Sydney van Hooijdonk de score te openen voor Heerenveen, maar zijn aangever Milan van Ewijk stond buitenspel.

Veel hoefde Noppert voor rust ook weer niet te doen. Bij de grootste kans gleed Richairo Zivkovic de bal net naast de verkeerde kant van de paal (foto boven). Vlak voor rust schoot Ole Romeny de bal in het zijnet.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Na rust kwam Heerenveen beter in de wedstrijd. Dat resulteerde in een grote kans voor Van Ewijk, die in stelling werd gebracht door Amin Sarr. De geplaatste schuiver van de rechtsback ging evenwel naast het Emmen-doel.

In de slotfase slaagden beide ploegen er niet meer in de ban te breken. Voor de ploeg van coach Dick Lukkien kwam er zo een einde aan een serie van vier nederlagen op rij. Bovendien werd de laatste plek op basis van doelsaldo overgedaan aan FC Volendam. In het volgende duel wacht een bezoek aan Het Kasteel van Sparta.

Heerenveen besluit de achtste speelronde als nummer zes, waarbij vooral het geringe aantal tegengoals opvallend is. Van die zeven tegentreffers kwamen er bovendien vijf op het conto van Ajax, dat in eigen huis met 5-0 te sterk was voor de Friezen. Verder slaagden alleen Fortuna Sittard en FC Twente erin te scoren tegen Noppert. Allebei die duels werden met 2-1 gewonnen. In het volgende optreden wacht een volgende topploeg voor Noppert & co. Dan gaat PSV in Friesland voor eerherstel na de verliespartij tegen SC Cambuur van zaterdag.

Voor het duel kreeg FC Emmen de handen op elkaar vanwege een bijzondere opkomst.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De rapportcijfers:

FC Emmen Nederland

SC Heerenveen Nederland

SC Heerenveen Nederland

Eredivisie

Stand Eredivisie 2022/2023

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Feyenoord
34
25
7
2
81-30
+51
82
2
PSV
34
23
6
5
89-40
+49
75
3
Ajax
34
20
9
5
86-38
+48
69
4
AZ
34
20
7
7
68-35
+33
67
5
FC Twente
34
18
10
6
66-27
+39
64
6
Sparta Rotterdam
34
17
8
9
60-37
+23
59
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer FC Emmen
Meer over FC Emmen
Meer SC Heerenveen
Meer over SC Heerenveen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.