'Mini-Pep' maakt Sassuolo tot de andere smaakmaker in de Serie A

Reacties

Atalanta Bergamo is dé grote smaakmaker in de Serie A. In de schaduw van La Dea springt Sassuolo steeds meer in het oog, als de andere smaakmaker in het post-corona-tijdperk. Woensdag wacht een volgende test voor de Neroverdi.

'Mini-Pep' maakt Sassuolo tot de andere smaakmaker in de Serie A
© Pro Shots
Sassuolo
Sassuolo
1 - 2
AC Milan
AC Milan

'AC Milan is met Atalanta en Sassuolo op dit moment een van de beste ploegen in de Serie A die ook het meest aantrekkelijke voetbal spelen.' Aan het woord is Arrigo Sacchi. De vermaarde trainer kijkt in Gazzetta dello Sport vooruit naar het duel van zijn oude club, met het eveneens lof toegezwaaide Sassuolo.

Sassuolo is bezig aan een opvallend seizoen, waarin de jacht op een Europees ticket is geopend. De herstart van de Serie A leverde nog een flinke tik om de oren op, maar na de 4-1 nederlaag tegen Atalanta herpakten de Neroverdi zich. De goede resultaten tegen Internazionale en Juventus (beide duels eindigden in 3-3) waren meer dan alleen toeval.

Met name de productiviteit valt op, met Francesco Caputo, Domenico Berardi en Jérémie Boga alle drie in de dubbele cijfers. De teller sinds de herstart staat op 22 doelpunten. De goals zijn het logische resultaat van de gekozen avontuurlijke tactiek van Roberto De Zerbi. In 2018 kreeg de trainer al complimenten van Pep Guardiola. 'De Zerbi een mini-Pep?', herhaalde de Man City-manager op bezoek in Italië een vraag. 'Ze hebben me veel goeds over hem verteld en zijn team. Hij speelt proactief voetbal. We kijken naar de resultaten, maar er zijn hier zeer goed onderlegde coaches.'

Sassuolo kent inderdaad geen angst en zal dat woensdag ook niet hebben als AC Milan op bezoek komt. 'We weten dat we iedereen in de problemen kunnen brengen. Milan is in vorm, maar we hebben flink gescoord tegen Inter en Juventus', zei De Zerbi, die eerder zijn gedachtengoed probeerde in te brengen bij Foggia, Palermo en Benevento. 'We gaan het veld in om er een fantastische wedstrijd van te maken.' 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het gelijkspel tegen Cagliari was een onverwacht puntenverlies. De goede resultaten hadden Sassuolo, de spelers en de trainer in de schijnwerpers gezet. Het spel en de resultaten leiden ook tot een vergelijking met Atalanta, dat zich inmiddels nestelde tussen de gevestigde orde in de Serie A. Bij de Neroverdi wijzen ze die vergelijking van de hand.

'Atalanta heeft een grote historie achter zich, we hebben onze eigen identiteit en hebben een beleid dat is ingezet door onze patron, dr. Squinzi', wijst algemeen directeur Giovanni Carnevali naar de wijlen voorzitter Giorgio Squinzi, die met zijn bedrijf Mapei de club liet groeien tot een vaste waarde in de Serie A. 'We laten ons niet verleiden door biedingen op onze talenten, zelfs als het grote biedingen zijn.'

Squinzi was een uitgesproken Milan-fan, maar zou die voorkeur woensdag ongetwijfeld hebben geparkeerd. Sassuolo kan dan laten zien wat het allemaal in de mars heeft. 'We willen groeien en dat kan niet als je je belangrijkste spelers verkoopt', wijst Carnevali eventuele kapers op de kust op voorhand de deur.

Ook een toenadering tot De Zerbi is in zijn ogen op voorhand kansloos. 'Hij past in ons project. Hij is een fundamenteel deel van ons project. Mogelijk komt er een groot aanbod, maar hij zal hier blijven. Hij zal de eerste zijn om het aanbod af te wijzen.' Mini-Pep bouwt verder, zoals Squinzi het bedrijf van zijn vader Mapei uitbouwde tot een grote speler op de markt van bouwmaterialen.

Serie A

Stand Serie A 2019/2020

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
4
Lazio
38
24
6
8
79-42
+37
78
5
AS Roma
38
21
7
10
77-51
+26
70
6
AC Milan
38
19
9
10
63-46
+17
66
7
Napoli
38
18
8
12
61-50
+11
62
8
Sassuolo
38
14
9
15
69-63
+6
51
9
Hellas Verona
38
12
13
13
47-51
-4
49
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.