Millwall heeft eigen Bergkamp: Flemming steelt de show met hattrick

Zian Flemming heeft Millwall drie belangrijke punten bezorgd in het Championship. De aanvallende middenvelder maakte zaterdag een hattrick tegen directe concurrent Preston North End. Flemming tilde zijn seizoenstotaal in een klap naar acht treffers en werd door zijn club bejubeld als 'de eigen Dennis Bergkamp'.

Preston North End
2 - 4
Millwall
Millwall

Flemming had tot zaterdag al vijf keer gescoord voor de club waar hij sinds afgelopen zomer voor speelt. De voormalig Fortuna Sittard-speler stond wel al vijf wedstrijden droog bij Millwall en was er tegen Preston op gebrand om weer te scoren. Dat deed de Nederlander al in de vierde minuut op aangeven van Andreas Voglsammer.

Na een kwartier was het weer raak voor Flemming, nu uit een vrije trap. Het lage schot van de spelmaker werd licht getoucheerd en vloog zo achter keeper Freddie Woodman. De Nederlander kon na rust echter weer opnieuw beginnen, want Preston knokte zich in de eerste helft terug tot 2-2 via Andrew Hughes en Ched Evans.

De Zian-show, zoals Millwall het noemde op de sociale media, kreeg in de tweede helft een passend vervolg. Flemming zette zijn voet tegen een voorzet van Danny McNamara en completeerde zo zijn hattrick. Het slotakkoord was aan Charlie Cresswell, die de eindstand bepaalde op 2-4. Millwall staat op de zesde plek in het Championship, maar heeft een wedstrijd minder gespeeld dan de meeste concurrenten.