Napoli is ontsnapt aan puntenverlies op bezoek bij Atalanta Bergamo. Opnieuw leek een concurrent van Juventus punten te verspelen, maar Arek Milik redde de club uit Napels.

Atalanta Bergamo
1 - 2
Napoli
Napoli

Juventus overtuigde zaterdag door de lastige uitwedstrijd tegen Fiorentina met 0-3 te winnen en een dag later speelde nummer drie Internazionale met 2-2 gelijk bij AS Roma. Maandag was het de beurt aan nummer twee Napoli, dat geweldig aan de wedstrijd in Stadio Atleti Azzurri d'Italia begon. Fabián Ruiz werkte in de tweede minuut bij de tweede paal een afgemeten voorzet van Lorenzo Insigne binnen.

Atalanta Bergamo, waar Hans Hateboer en Marten de Roon de hele wedstrijd speelden, deed weinig onder voor Napoli en kwam elf minuten na rust verdiend op gelijke hoogte door een treffer van Duván Zapata. De oud-speler van Napoli werkte van dichtbij binnen op aangeven van Hateboer.

De wedstrijd leek af te stevenen op een gelijkspel, maar Milik besloot anders. De voormalige Ajax-aanvaller was in de 82ste minuut als vervanger van Dries Mertens binnen de lijnen gekomen en drie minuten later zorgde hij voor 1-2. Door de overwinning heeft Napoli nu 32 punten uit veertien duels, acht minder dan koploper Juventus.