Inter moet Juventus laten gaan na misstap in Rome

Internazionale is er niet in geslaagd om het goede voorbeeld van Juventus, dat zaterdag won bij Fiorentina, te volgen. De ploeg van Luciano Spalletti bleef steken op een gelijkspel bij AS Roma en heeft nu een achterstand van elf punten op de koploper van de Serie A.

AS Roma
AS Roma
2 - 2
Internazionale

Stefan de Vrij had een basisplaats bij Inter en was de enige Nederlander die aan de topper van deze speelronde in de Serie A begon. Rick Karsdorp ontbrak aan de kant van Roma vanwege een blessure, terwijl Justin Kluivert op de bank moest plaatsnemen. Vanaf die positie zag de aanvaller een vermakelijke eerste helft, met kansen voor beide ploegen.

Twintig minuten voor rust leek Roma op voorsprong te komen. Patrik Schik bediende met een hakje Alessandro Florenzi, die Inter-doelman Samir Handanovic kansloos liet. Florenzi had echter de pech dat zijn schot op de paal uiteen spatte. Het antwoord van Inter kwam van Mauro Icardi. Hij ontsnapte aan de buitenspelval en vond vervolgens Roma-keeper Robin Olsen op zijn pad.

Het bleek uitstel van executie te zijn voor Roma. Acht minuten voor rust zette Keita Baldé Inter op voorsprong, door een voorzet vanaf rechts binnen te werken. Roma moest zodoende in de achtervolging en kwam zes minuten in de tweede helft op gelijke hoogte. Cengiz Ünder verraste Handanovic met een kiezelhard schot vanuit de tweede lijn en maakte zo zijn tweede competitiedoelpunt van dit seizoen.

Inter herstelde zijn voorsprong met een rake kopbal van Icardi uit een hoekschop, waarna Kluivert ruim twintig minuten voor tijd mocht invallen. Met de vleugelflitser binnen de lijnen kwam Roma opnieuw op gelijke hoogte: op de beelden van de VAR was te zien dat Marcelo Brozovic ongelukkig hands maakte, waardoor de thuisploeg een strafschop kreeg. Aleksandar Kolarov maakte vanaf elf meter geen fout en verzorgde het slotakkoord.

Door het gelijkspel heeft Inter, dat coach Spalletti in de slotfase nog naar de tribune gestuurd zag worden, nu evenveel punten als Napoli (29). Laatstgenoemde ploeg heeft echter nog een duel tegoed en speelt maandag tegen Atalanta Bergamo. Roma staat zevende in de Serie A, met twintig punten.

AC Milan
AC Milan
2 - 1
Parma
Parma

Midweeks herstelde AC Milan zich in de Europa League van een pijnlijke achterstand tegen Dudelange (5-2 zege) en zondag toonde de ploeg van Gennaro Gattuso ook in de competitiewedstrijd tegen Parma veerkracht. Vier minuten na rust kwamen de bezoekers op voorsprong, toen Roberto Inglese raak kopte uit een hoekschop. Het antwoord van Milan liet niet lang op zich wachten. Patrick Cutrone schoot met een knappe volley de 1-1 binnen.

Milan ging op zoek naar meer en werd daarvoor beloond. De VAR constateerde dat Alessandro Bastoni hands had gemaakt en dus ging de bal op de stip. Franck Kessié maakte vanaf elf meter geen fout en groeide zo uit tot de matchwinner. Milan staat door de zege op de vierde plek van de Serie A, met één punt meer dan Lazio. De achterstand op koploper Juventus is met vijftien punten enorm.

Chievo
Chievo
1 - 1
Lazio
Lazio

Chievo pakte vorige week al een punt tegen Napoli en verraste zondag ook Lazio. De veteraan Sergio Pellissier (39 jaar en 8 maanden oud) opende twintig minuten voor rust de score, door uit een perfecte steekpass van Walter Birsa raak te schieten. Verder dan de gelijkmaker van Ciro Immobile, twintig minuten na rust, kwam Lazio hierna niet. Chievo staat nog altijd onderaan in de Serie A.