Milan zet ongeslagen reeks onder Gattuso voort

Reacties

AC Milan heeft zondagavond de lastige uitwedstrijd tegen AS Roma omgezet in drie punten. De Romeinen werden in Stadio Olimpico op een 0-2 nederlaag getrakteerd. Kevin Strootman deed van begin tot eind mee.

Milan zet ongeslagen reeks onder Gattuso voort

De actie in de beginfase van de wedstrijd speelde zich vooral af voor het doel van Gianluigi Donnarumma, maar de jarige goalie - negentien jaar nog maar - werd niet in verlegenheid gebracht. Vroeg in de tweede helft sloeg Milan zelf toe. Patrick Cutrone liet andermaal zien over killersinstinct te beschikken. De jonge spits wordt al vergeleken met Filippo Inzaghi en ook tegen Roma was hij trefzeker. Met een goede loopactie was hij zijn directe tegenstander te slim af, waarna de puntgave voorzet van Suso werd verwerkt tot de 0-1.

Milan bleef na de openingstreffer beter dan Roma, dat zonder Edin Dzeko en Stephan El Shaarawy aantrad. Dit zag ook trainer Eusebio Di Francesco, die na ruim een uur middenvelder Radja Nainggolan naar de kant haalde en Dzeko inbracht. Roma gaf meer ruimte weg na die wissel en daar profiteerde de uitclub van. Nikola Kalinic zette Davide Calabria met een schitterende steekbal vrij voor Alisson, die de 0-2 niet kon voorkomen.

Trainer Gennaro Gattuso blijft zodoende ongeslagen sinds 23 december, toen Atalanta Bergamo in San Siro zegevierde: 0-2. De weg naar een plek in de topvier en dus Champions League-voetbal is echter nog lang: stadsgenoot Internazionale staat zeven punten boven Milan. De twee clubs uit Milaan spelen volgende week tegen elkaar. Milan kan ook via winst van de Europa League het miljardenbal bereiken. In de achtste finale is de club gekoppeld aan Arsenal.

Sassuolo - Lazio 0-3
In jacht op de derde plek heeft Lazio goede zaken gedaan op bezoek bij Sassuolo. Aan de kant van de Romeinen waren Sergej Milinkovic-Savic (twee goals) en Ciro Immobile (één goal) weer eens van cruciaal belang voor hun ploeg. Milinkovic-Savic opende al vroeg de score met een prachtig gekruld schot in de rechterbovenhoek. Kort daarop verdubbelde Immobile de marge vanaf de penaltystip.

Vlak na rust maakte Milinkovic-Savic zijn tweede van de middag met een kopbal. Daarna werd het grimmig. Eerst ging Sassuolo-buitenspeler Domenico Berardi veel te hard door op Milinkovic-Savic, wat hem terecht direct rood opleverde. Even later deelde Lazio-back Adam Marusic een elleboogstoot uit waardoor ook hij het veld moest verlaten en beide ploegen met tien man eindigden.

Stefan de Vrij bleef de hele wedstrijd op de bank bij Lazio. De Nederlander kondigde eerder deze week aan na dit seizoen te vertrekken bij de formatie uit Rome, maar behield zijn basisplaats wel. Mogelijk werd De Vrij gespaard voor het duel met Milan van komende woensdag. Lazio kan tegen de Milanezen een plek in de finale van de strijd om de Coppa Italia bemachtigen.

Sampdoria - Udinese 2-1
Thuis tegen Udinese maakte Sampdoria geen fout. Duván Zapata zorgde voor het hoogtepunt van de middag door na een lange rush over de linkerflank de bal verrassend in één keer over Udinese-doelman Albano Bizzarri te schieten.

Overige uitslagen:
Juventus - Atalanta Bergamo Afgelast
Crotone - SPAL 2-3
Hellas Verona - Torino 2-1
Fiorentina - Chievo Verona 1-0

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.