Milan verslaat Roma, Lazio geeft zege weg

De nieuwe koploper in Italië heet AC Milan. De Rossoneri gingen Lazio Roma, dat tegen Internazionale een 3-0 voorsprong weggaf, voorbij op de ranglijst. Zelf wonnen de Milanezen met 1-0 van AS Roma, aanstaande dinsdag tegenstander van Ajax.

Lazio Roma en Internazionale maakten er in Stadio Olimpico in Rome een heerlijk treffen van. Grote man aan de kant van de Romeinen was Claudio López, die zijn ploeg voor de pauze middels een onvervalste hattrick aan een confortabele voorsprong hielp. In de tiende (strafschop), 31ste en 38ste minuut schoot hij met scherp: 3-0.

Het bleek voor Lazio Roma echter niet voldoende voor de overwinning. Nog voor de pauze deed Internazionale (dankzij een eigen doelpunt van Fernando Couto) al even wat terug, om in de tweede helft alsnog op een gelijkspel te finishen. Emre Belözoglu schoot twee keer raak: 3-3.

Lazio-Inter was overigens niet de enige Milanees-Romeinse ontmoeting zaterdagavond, want in San Siro stond het duel tussen AC Milan en AS Roma op het programma. De thuisploeg trok, dankzij een treffer van Filippo Inzaghi een kwartier voor tijd, aan het langste eind: 1-0. Milan is daarmee de nieuwe lijstaanvoerder in de Serie A.