Milan intensiveert jacht op Keita na vertrek Van Bommel

AC Milan gaat de jacht op Seydou Keita (32) intensiveren. De controlerende middenvelder van Barcelona wordt al tijden gelinkt aan de Italiaanse grootmacht. Onder meer door de terugkeer van Mark van Bommel naar PSV is Milan genoodzaakt versterking te halen voor het middenveld.

Milan intensiveert jacht op Keita na vertrek Van Bommel

In Camp Nou is Keita al jaren de ideale twaalfde man. De technische staf van Barcelona is zeer te spreken over het functioneren van de Malinees, maar niettemin speculeren Catalaanse media nu dat de club Keita als wisselgeld zou willen inzetten bij het aantrekken van Thiago Silva.

De centrumverdediger, die in Milaan nog onder contract staat tot medio 2016, geldt al tijden als beoogde topversterking van Barcelona.

Voor Keita is AC Milan waarschijnlijk zijn laatste kans op een lucratief contract met een Europese topclub elders. Bovendien zijn de vooruitzichten op speeltijd iets groter dan in Barcelona.

Als eventuele vervanger heeft de nieuwe hoofdtrainer Tito Vilanova al iemand op het oog: Étienne Capoue van Saint-Étienne. De Franse controleur geldt naast Thiago Silva, Valencia-back Jordi Alba en een internationale topspits als voornaamste zomerversterking. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's