Mignolet kraakt transferbeleid Liverpool na ongewenste promotie

Reacties

Na het vertrek van Loris Karius bij Liverpool is Simon Mignolet weer tweede doelman bij de verliezend Champions League-finalist. De Belg zit echter helemaal niet op die promotie te wachten en benadrukt dat hij nog voor het sluiten van de transfermarkt wil vertrekken.

Mignolet kraakt transferbeleid Liverpool na ongewenste promotie

Mignolet raakte vorig seizoen zijn basisplaats kwijt aan Karius, die na een goede start door het ijs zakte in de slotfase van het voetbaljaar. Zo blunderde de Duitser tweemaal in de Champions League-finale tegen Real Madrid. Liverpool ging in de zomer op zoek naar een nieuwe doelman en kwam uit bij Alisson Becker, die voor een recordbedrag werd overgenomen van AS Roma. Mignolet zakte daardoor nog verder in de pikorde.

Zaterdag nam Liverpool afscheid van Karius. De goalie is voor twee jaar verhuurd aan Besiktas en dus schuift Mignolet weer op. 'Maar de transfer van Karius verandert niks voor mij', maakt Mignolet (30) duidelijk in Het Laatste Nieuws. 'Ik ben altijd duidelijk geweest: ik wil spelen. Nummer twee of nummer drie maakt mij weinig uit, speelminuten zijn het belangrijkste. Er is mij niks verteld na het vertrek van Loris. Ik weet dus niet hoe het met mijn toekomst bij Liverpool zit.'

Mignolet stond deze zomer in de belangstelling van verschillende clubs uit binnen- en buitenland. Ook Besiktas (dat nu dus Karius heeft gestrikt) had interesse, maar kreeg te horen dat een huurperiode voor Mignolet onbespreekbaar was. Karius mocht wél op huurbasis vertrekken en dat steekt bij Mignolet.

'Ik vind het bizar dat Karius wel uitgeleend wordt, terwijl ik ook opties had om uitgeleend te worden. Maar om een of andere reden was dat niet mogelijk', bromt de Belg. 'Een keeper die vorig jaar de voorkeur kreeg boven mij mag dan wel op huurbasis vertrekken. Vreemd.' De kans dat Liverpool nog zal meewerken aan de vertrekwens van Mignolet is klein, omdat Engelse clubs al geen nieuwe spelers meer kunnen halen. Liverpool kan dus geen vervanger voor Mignolet meer aantrekken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.