Miedema is op haar 25ste al bezig met een carrière na het voetbal

Reacties

Vivianne Miedema is pas 25 jaar, maar is nu al bezig met de vraag wat ze wil doen na haar actieve loopbaan. De topscorer aller tijden van de Oranje Leeuwinnen is bezig met het verkrijgen van haar trainersdiploma's en heeft ook interesse in een functie binnen een voetbalbond, vertelt ze aan VI.

Miedema is op haar 25ste al bezig met een carrière na het voetbal
© Pro Shots

'Ik zou na mijn loopbaan ook best dingen willen doen bij de KNVB of de UEFA en FIFA. Maar joh, ik ben pas 25, dus dat komt allemaal later wel', zegt Miedema. 'Mijn beste jaren als voetballer moeten normaal gezien nog komen.' Ze weet al waar haar aandacht naartoe zou gaan, als ze een bestuurlijke functie had. De wedstrijdkalender is ook voor de vrouwen overvol.

'Ik ben persoonlijk vrij goed in het aangeven van mijn limieten. Als ik rust nodig heb, kan ik bijvoorbeeld weleens een training laten lopen', zegt de speelster van Arsenal. 'Maar dat is een bevoorrechte positie, daar ben ik me ook van bewust. Dat kan niet iedereen zomaar zeggen of doen.'

Oranje begint zaterdag met een wedstrijd tegen Zweden aan het EK. Hoewel Oranje de titelverdediger is, ziet Miedema de ploeg niet als toernooifavoriet. 'We zijn bezig met een nieuwe trainer, een nieuwe staf, een andere speelwijze. Met veel nieuwe speelsters. Dat vergt tijd. We zijn dan ook geen favoriet, maar als je de poule doorkomt is het twee wedstrijden tot de finale.'

Op VI PRO lees je het uitgebreide interview met Vivianne Miedema, de uitgesproken nummer 9 die liever op 10 wil gaan spelen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.