Miedema heeft na vijftigste goal al nieuw doel: 'Topscorer aller tijden'

Vivianne Miedema kijkt nadat ze vrijdagavond tegen Noord-Ierland (7-0) haar vijftigste interlanddoelpunt maakte alweer vooruit. De spits van Arsenal en de Oranje-vrouwen wil meer.

'Het volgende doel is Manon Melis achterhalen en topscorer aller tijden worden', zei Miedema na de afgetekende overwinning in een vol Philips Stadion. Melis staat op 59 doelpunten voor de Oranje Leeuwinnen en was de eerste speler die meer dan vijftig keer scoorde voor het team.

Miedema was dan ook blij met haar mijlpaal, zei ze tegen NU.nl. 'Natuurlijk wist ik dat het een bijzondere treffer was. Ik had beloofd om het te vieren met een koprol, maar dat heb ik toch maar niet gedaan. Anders was ik misschien geblesseerd van het veld gegaan, haha.'

De pas 21-jarige Miedema ergerde zich aan het spel van het zwakke Noord-Ierland, vertelde ze in gesprek met de NOS. 'Nou, ze schoten elke bal over de zijlijn heen. Een aftrap duurde twee minuten, een ingooi duurde twee minuten. Dat is gewoon heel frustrerend, je komt zo niet goed in je spel.'

Martens
Sterspeler Lieke Martens liet zich wederom gelden met twee treffers. 'We maakten zeven doelpunten en dat voelt goed, maar we blijven kritisch want we hadden vaker moeten scoren', aldus de linksbuiten van Barcelona, die hard aangepakt werd door de Noord-Ieren. 'Ik ben het inmiddels wel gewend om schoppen te krijgen, daar moet je niet mee bezig zijn.'

Voor Shanice van de Sanden was de wedstrijd tegen Noord-Ierland extra lekker. Met twee assists en een doelpunt was de rechtsbuiten belangrijk, terwijl ze het bij haar club Olympique Lyon moet doen met invalbeurten. 'Het ging lekker. Ik vind het fijn voetballen in zo'n vol stadion, dat geeft me extra energie. Ik sta er nu sinds twee wedstrijden naast bij mijn club, dus ik hoop dat mijn trainer daar deze wedstrijd ook gezien heeft.