Midweek op Rapport: Giménez man van De Klassieker

Reacties

Door verschuivingen in het speelschema van de Eredivisie - door de staking van De Klassieker en het Europese schema - zijn er diverse competitieduels doordeweeks afgewerkt in Nederland. VI zet deze rapportcijfers op een rijtje.

Midweek op Rapport: Giménez man van De Klassieker
© Pro Shots

Nederlandse clubs kunnen sinds de invoering van de veranderagenda aangeven bij de KNVB dat ze een wedstrijd willen verschuiven, om de kans op Europees succes zo groot mogelijk te maken. Ajax, AZ, FC Twente en PSV kozen voor die optie. Hierdoor stonden de wedstrijden Ajax - FC Volendam, PSV - Go Ahead Eagles, FC Twente - Vitesse en AZ - Heracles Almelo uit speelronde 3 pas deze week op het programma.

Door het staken van De Klassieker kwam Ajax - FC Volendam echter te vervallen in het schema. De Klassieker werd immers op woensdagmiddag afgewerkt, terwijl het competitieduel uit speelronde 3 op de woensdagavond geparkeerd was. In dit overzicht geven we dus de cijfers van Ajax - Feyenoord uit speelronde 6 en de cijfers van de ingehaalde wedstrijden uit speelronde 3.

Bij De Klassieker deed Feyenoord-spits Santiago Giménez het verdeeld over twee duels erg goed. In de 0-4 recordzege was hij betrokken bij elk doelpunt en goed voor een hattrick. Hij was het die met zijn derde in Amsterdam - een unieke prestatie - het laatste restje hoop van Ajax aan flarden schoot. Daarvoor werd hij beloond met een 9. Negatieve uitschieter is Anton Gaaei, die voor de staking van de wedstrijd fout op fout stapelende en een 3,5 kreeg. Ajax-trainer Maurice Steijn zit daar echter een half puntje boven.

Bij PSV stond de uitblinker ook in de punt van de aanval. Luuk de Jong is 33, maar lijkt bezig aan zijn tweede jeugd. Hij kreeg een 8 voor zijn rol in de overwinning op Go Ahead, met zijn 2 doelpunten ging hij over Dirk Kuijt en Klaas-Jan Huntelaar heen op de eeuwige topscorerslijst van de Eredivisie. De Jong staat op 155 treffers en heeft er nog 6 nodig om de toptien binnen te dringen.

Ajax Nederland

Feyenoord Nederland

Feyenoord Nederland

PSV Nederland

Go Ahead Eagles Nederland

Go Ahead Eagles Nederland

FC Twente Nederland

Vitesse Nederland

Vitesse Nederland

AZ Nederland

Heracles Almelo Nederland

Heracles Almelo Nederland

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.