Midtjylland laat gewilde tribuneklant Van der Vaart niet gaan

Reacties

Rafael van der Vaart speelde dit seizoen nog geen minuut en zat zelfs nog geen enkele keer bij de wedstrijdselectie van FC Midtjylland, maar toch is een vertrek uitgesloten. Dat heeft Claus Steinlein, technisch directeur van de club, benadrukt tegen Ekstra Bladet.

Midtjylland laat gewilde tribuneklant Van der Vaart niet gaan

De 34-jarige Van der Vaart heeft sinds zijn komst in de zomer van 2016 nog geen moment aan de hoge verwachtingen voldaan in Denemarken. Toch was er volop belangstelling voor de Nederlander. 'Er zijn veel clubs die interesse hebben getoond in Van der Vaart, maar hij ligt nog een jaar vast bij ons. Een vertrek is dus uitgesloten', aldus Steinlein.

Een opmerkelijke uitspraak van de directeur, want eerder gingen er nog geruchten dat Midtjylland het contract van Van der Vaart zou willen ontbinden. Daar is echter geen sprake van. Sterker nog, Steinlein denkt dat de grootverdiener dit seizoen wel eens belangrijk kan worden voor de club.

'We zijn nog steeds blij met Van der Vaart. Ten eerste om commerciële redenen, want de verkoop van shirtjes is gestegen en er is ook meer interesse vanuit de media. Daarnaast is hij een mentor voor onze jonge spelers. Die zien allemaal dat hij iets extra's met zich meebrengt in het veld.'

Die mentorrol heeft er vooralsnog niet voor gezorgd dat Van der Vaart ook daadwerkelijk wordt ingezet door Midtjylland. De 109-voudig Oranje-international is naar eigen zeggen fit, maar de trainer ziet dat anders. Steinlein sluit zich bij de coach aan. 'Natuurlijk had ik graag gezien dat hij het eerste elftal naar een hoger niveau kon tillen. Maar ik moet het met de trainer eens zijn: hij is momenteel fysiek niet goed genoeg.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.