Middlesbrough wint, Londense derby gelijk

Middlesbrough herstelde zich van de 2-0 nederlaag tegen FC Basel in het UEFA Cuptoernooi. West Ham United en Charlton Athletic hielden elkaar in evenwicht.

Middlesbrough wint, Londense derby gelijk

Manchester City-Middlesbrough 0-1Met een ploeg die op zes plaatsen was gewijzigd ten opzichte van het met 2-0 verloren UEFA Cupduel met FC Basel, was Middlesbrough met 1-0 te sterk voor Manchester City.

De wisselingen in de ploeg gingen ten koste van de basisplaats van Jerrel Hasselbaink. George Boateng startte wel in de basis. Bij Manchester City ontbrak Kiki Musampa aan de aftrap. De oud-Ajacied mocht na een uur spelen nog wel invallen.

Middlesbrough was op bezoek in Manchester de betere ploeg. Het was aan City-doelman David James te danken dat de bezoekers niet meer dan een doelpunt maakten. Die ene goal was een speciale. Lee Cattermole (foto) kopte op aangeven van Stuart Downing niet alleen de winnende treffer binnen, het was ook zijn eerste doelpunt voor Middlesbrough.

West Ham United-Charlton Athletic 0-0De Londense derby eindigde doelpuntloos. West Ham had het beste van het spel op Upton Park. Bobby Zamora zag een kopbal van de lijn worden gehaald. Op zijn veertigste verjaardig was Teddy Sheringham in de slotfase ook dicht bij een doelpunt. De inzet van de veteraan werd echter gekeerd door Charlton-goalie Thomas Myhre.

Bekijk hier al onze video's