'Middenvelder' Griezmann trekt topvorm door en laat Henry en Zidane achter zich

Reacties

In Frankrijk zijn de ogen tijdens dit WK vooral gericht op scherpschutters Kylian Mbappé (vijf doelpunten) en Oliver Giroud (vier doelpunten). In hun schaduw speelt Antoine Griezmann een fenomenaal toernooi. De 31-jarige Fransman bevestigde in de kwartfinale tegen Engeland (1-2) zijn status als assistkoning.

'Middenvelder' Griezmann trekt topvorm door en laat Henry en Zidane achter zich
© Pro Shots
Engeland
Engeland
1 - 2
Frankrijk
Frankrijk

Griezmann begon het seizoen als wisselspeler bij zijn club Atlético Madrid. Los Colchoneros wilden koste wat kost niet voldoen aan een contractuele bepaling met Barcelona, wat als gevolg had dat trainer Diego Simeone maandenlang pas na de zestigste minuut een beroep kon doen op zijn speler. Griezmann hervond zijn vorm en heeft die doorgetrokken naar de nationale ploeg, waar hij als middenvelder een belangrijke schakel is in de équipe van bondscoach Didier Deschamps.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Assistkoning
Griezmann leverde in de kwartfinale tegen Engeland voor beide goals de beslissende voorzet af. In de eerste helft profiteerde Aurélien Tchouaméni, in de slotfase van de tweede helft knikte Giroud een inswinger binnen. Voor Griezmann waren dat zijn 27ste en 28ste assist. Daarmee is hij Zinedine Zidane en Thierry Henry voorbij en mag hij zich assistkoning van Frankrijk noemen.

Speler Assists
Antoine Griezmann 28
Zinedine Zidane 26
Thierry Henry 26
Franck Ribéry 21
Sylvain Wiltord 21
Michel Platini 20
Youri Djorkaeff 19
Kylian Mbappé 19
Karim Benzema 17
Mathieu Valbuena 16

Loepzuivere passing
Ook de loepzuivere passing van Griezmann sprong in het oog tijdens de ontmoeting met Engeland. Van de 27 ballen die voor rust van zijn voet kwamen, belandde er slechts eentje niet bij een ploeggenoot. Dat betekent een passzuiverheid van liefst 96 procent. Van de ballen die Griezmann in de eerste helft gaf, waren er liefst zeven in de final third. Die kwamen allemaal aan, waaronder de assist op Tchouaméni.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Griezmann leverde opnieuw een prestatie van hoog niveau', schrijft l'Équipe over zijn prestatie. 'Tegen Engeland legde hij nog elf kilometer af. Op alle gebieden leunt het team sterk op zijn activiteit. Zijn intelligentie is essentieel voor dit Frankrijk.'

Door de overwinning op Engeland plaatste Frankrijk zich voor de halve finale van het WK. Daarin is Marokko woensdag de tegenstander. Met de (troost)finale voor de boeg heeft Griezmann in Qatar nog twee wedstrijden om zijn record scherper te stellen.

Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO. Nu 50% korting op VI PRO. De eerste 3 maanden voor slechts €4,99

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.