Barcelona sluit Griezmann-zaak met miljoenenverlies af

Reacties

Antoine Griezmann keert definitief terug bij Atlético Madrid. De Franse aanvaller werd dit seizoen gehuurd van Barcelona, maar beide clubs hebben overeenstemming bereikt over een definitieve overgang. Dit bevestigt Barça-directeur Mateu Alemany. Daarmee neemt de club genoegen met een zeer groot verlies.

Barcelona sluit Griezmann-zaak met miljoenenverlies af
© Pro Shots

Griezmann speelde eerder van 2014 tot en met 2019 in de hoofdstad van Spanje, dat jaar nam Barcelona hem over voor liefst 120 miljoen euro. Twee jaar later huurde Atlético Madrid de Fransman, weer een jaar later is het dus tot een definitieve terugkeer gekomen. De clubleiding van de Madrilenen betaalde circa tien miljoen euro om Griezmann te huren en legt volgens Spaanse media twintig miljoen op tafel om Griezmann te kopen. Het verlies van Barça komt daarmee uit op zo'n negentig miljoen euro. Toch spreekt de club via Alemany van een goede deal, omdat de salariskosten van Griezmann wegvallen in de toekomst.

Dit seizoen werd Griezmann onderwerp van een flinke rel. In de huurovereenkomst van Barcelona met Atlético bleek te zijn opgenomen dat de Madrilenen veertig miljoen euro moesten betalen als Griezmann meer dan vijftig procent van de minuten zou maken waarvoor de spits beschikbaar was. Om die reden besloot trainer Diego Simeone om Griezmann in veel wedstrijden pas het laatste half uur te gebruiken. Nu Barça en Atlético Madrid een deal hebben gesloten, is dat niet meer nodig.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.