Miccoli gidst Palermo naar zege op AC Milan

AC Milan is met 3-1 onderuit gegaan in het uitduel met Palermo. Daarmee zijn de titelkansen tot bijna nul gereduceerd. De thuisploeg deed met de winst zeer goede zaken in de strijd om Europees voetbal.

De bezoekers hadden een waslijst aan afwezigen. Marco Borriello, Daniele Bonera en Massimo Ambrosini zaten een schorsing uit en coach Leonardo kon ook niet beschikken over de geblesseerden Alexandre Pato, Alessandro Nesta, David Beckham, Ignazio Abate, Mathieu Flamini, Kakha Kaladze en Giuseppe Favalli. Klaas-Jan Huntelaar en Clarence Seedorf stonden in de basis bij AC Milan.

Het was de thuisploeg die direct vanaf het begin het initiatief had en Palermo kwam na negen minuten al op voorsprong. Cesare Bovo werd door de Milan-defensie over het hoofd gezien bij een hoekschop van Fabrizio Miccoli. Tien minuten later was het al 2-0. Miccoli strafte een fout van Massimo Oddo af en bediende Abel Hernández die Milan-goalie Dida geen kans gaf.

De eerste kans voor Milan kwam pas na 25 minuten. Huntelaar kwam gelukkig in balbezit maar zag zijn inzet gekeerd door Salvatore Sirigu. Ook Seedorf kreeg nog een mogelijkheid, maar zijn volley uit een hoekschop verdween net naast het doel. Tien minuten na rust had de Nederlandse middenvelder wel succes.

Een combinatie van Andrea Pirlo en Ronaldinho vond Seedorf die doeltreffend uithaalde. In de fase daarna had Milan de wedstrijd stevig in handen, maar de ploeg kwam in de 69ste minuut toch op een 3-1 achterstand. Uitblinker Miccoli stuurde met een prachtige curve de bal in de kruising. Daarmee was het verzet van Milan gebroken en was de zege voor Palermo een feit.

AC Milan heeft nu, met nog drie wedstrijden te spelen, negen punten achterstand op Internazionale. Als AS Roma zondag het thuisduel met Sampdoria wint, moet AC Milan definitief de titelaspiraties opbergen.