Mexico zet WK-ticket op het spel en lijkt Álvarez te verliezen

Reacties

Mexico heeft zondagnacht slechte zaken gedaan in de strijd om kwalificatie voor het WK. Op eigen veld kwam het niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel tegen Costa Rica. Ajacied Edson Álvarez viel uit met een blessure.

Mexico zet WK-ticket op het spel en lijkt Álvarez te verliezen
Mexico
Mexico
0 - 0
Costa Rica
Costa Rica

Bij de Mexicanen stond Álvarez in de basiself. Kort na rust raakte de verdedigende middenvelder echter geblesseerd, waardoor hij noodgedwongen naar de kant moest. Op het eerste oog lijkt de vaste kracht van Erik ten Hag te kampen met klachten aan de knie. PSV'er Érick Gutiérrez bleef de hele wedstrijd op de bank.

Door het gelijke spel maakt Mexico het zich onnodig moeilijk in de strijd om een WK-ticket. Momenteel bezet het een derde plaats in de rangschikking van de kwalificatiegroep, maar achtervolger Panama is genaderd tot één punt. Plaats vier betekent een veroordeling tot play-offs.

Er resteren nog vier wedstrijden om het startbewijs voor het WK in Qatar veilig te stellen. In de nacht van woensdag op donderdag vindt het belangrijke duel voor de Mexicanen met Panama al plaats. Door de blessure van Álvarez lijkt hij het duel in ieder geval te moeten missen.

Bij Ajax is Álvarez een vaste waarde. In de formatie van trainer Ten Hag verscheen de Mexicaan slechts twee competitiewedstrijden niet binnen de lijnen. De andere duels kreeg hij een basisplaats toebedeeld. In de Champions League ontbrak Álvarez alleen in de uitwedstrijd tegen Besiktas, toen Ajax zich al gekwalificeerd had voor de achtste finales.

WK Kwalificatie Concacaf

Stand Finale Ronde WK Kwalificatie Concacaf 2022 Qatar

Noord- en Centraal-Amerika

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Canada
14
8
4
2
23-7
+16
28
2
Mexico
14
8
4
2
17-8
+9
28
3
Verenigde Staten
14
7
4
3
21-10
+11
25
4
Costa Rica
14
7
4
3
13-8
+5
25
5
Panama
14
6
3
5
17-19
-2
21
* Actueel tot en met 28 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.