Metalist Kharkiv krijgt opnieuw nul op rekest van het CAS

Het internationale sporttribunaal (CAS) heeft het beroep van Metalist Kharkiv verworpen. De club ging opnieuw in beroep tegen de Europese schorsing, die de UEFA de Oekraïeners oplegde.

Metalist Kharkiv krijgt opnieuw nul op rekest van het CAS

Metalist wilde wederom proberen om de diskwalificatie voor de Champions League uit te stellen, nadat de UEFA op 14 augustus al had besloten om de club uit te sluiten van het toernooi vanwege matchfixing.

Het CAS schorste twee weken geleden nog Yevgen Krasnikov voor vijf jaar. De technisch directeur van Metalist zou zich schuldig hebben gemaakt aan matchfixing bij een competitieduel met Karpaty Lviv in 2008.  

Metalist is in de play-offs van het miljoenenbal vervangen door PAOK Saloniki, de club van Huub Stevens. Woensdagavond treedt de Griekse koploper aan tegen het Schalke 04 van Klaas-Jan Huntelaar, die vanwege een knieblessure moet toekijken.

Fenerbahçe
Overigens zit Fenerbachçe in eenzelfde situatie. De Turkse club hoort volgende week de uitspraak wat de matchfixing-zaak van 2011 betreft.

Een dag later is de loting voor de groepsfase van de Champions League. Mochten de Turken zich via Arsenal plaatsen, dan wacht hen net als Metalist mogelijk alsnog een schorsing waardoor deelname in duigen valt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen