Stevens met PAOK tegen Schalke door straf Metalist Kharkiv

PAOK Saloniki neemt de plek in van Metalist Kharkiv in de play-offs van de Champions League. De Griekse club van trainer Huub Stevens speelt daarin tegen Schalke 04, de voormalige werkgever van de 59-jarige oefenmeester.

Stevens met PAOK tegen Schalke door straf Metalist Kharkiv

Vanwege een omkoopschandaal in 2008 mag Metalist Kharkiv dit seizoen niet in Europa uitkomen. Dat maakte de Europese voetbalbond (UEFA) woensdag bekend. De club uit Oekraïne kan de straf nog aanvechten bij het international sporttribunaal (CAS), maar besloten werd wel al dat PAOK de plaats van Metalist Kharkiv inneemt.

Stevens, die met Saloniki in de derde voorronde van het miljoenenbal werd uitgeschakeld door Metalist Kharkiv en daardoor aanvankelijk in de play-offs van de Europa League zou uitkomen, reageerde verheugd op het nieuws. 'Bij PAOK Saloniki zijn we er héél gelukkig mee', stelt Stevens tegenover Voetbal International.

'Wij wisten dat Metalist Kharkiv in moeilijkheden zat. Toch is het uiteindelijk een verrassing dat wij die plaats innemen. Al heb ik onbewust afgelopen zondag met extra aandacht gekeken naar de wedstrijd tussen Schalke 04 en Hamburger SV...'

'Je kunt het een herkansing noemen', vervolgt Stevens. 'Dat we tegen uitgerekend Schalke spelen is voor mij persoonlijk heel leuk. De ploeg heeft voor mij weinig geheimen. Al wordt het voor PAOK opnieuw een zware klus. Want Schalke 04 schat ik nóg hoger in dan Metalist Kharkiv.' (Vincent Okker)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen