Met Bozeník bevriende Hancko wilde alleen maar naar Feyenoord

Reacties

Al sinds de start van de voorbereiding was Feyenoord bezig met het aantrekken van Dávid Hancko. De Slowaakse verdediger is blij dat de moeizame onderhandelingen met Sparta Praag tot een goed einde zijn gebracht, want zelf wilde hij alleen nog maar naar de Rotterdammers.

Met Bozeník bevriende Hancko wilde alleen maar naar Feyenoord

Hancko tekende voor vier jaar en is blij dat hij speler van Feyenoord is. 'De onderhandelingen tussen Feyenoord en Sparta Praag hebben ongeveer negen weken geduurd. Het was niet gemakkelijk, omdat Sparta Praag me wilde houden. Mijn gevoel zegt dat dit een goede stap is in mijn carrière. Dat heb ik ook tegen Sparta Praag gezegd. Er was ook nog een andere club geïnteresseerd, maar dat was geen optie. Ik wilde heel graag hier tekenen', zegt hij op het clubkanaal.

Van Róbert Bozeník hoorde hij goede dingen over Feyenoord. 'Ik ken Róbert sinds ik vijftien jaar ben. We woonden samen in onze tijd bij de jeugd van MSK Zilina. Ook bij het nationale team zijn we altijd samen en delen we soms een kamer. Ik sprak hem gisteren toen ik in Nederland aankwam, hij heeft me verteld over de club en hoe ze hier te werk gaan. Ook over de supporters, het stadion en de stad Rotterdam was hij louter positief. Dat heeft het voor mij makkelijker gemaakt.'

Hancko ziet zichzelf vooral als centrale verdediger, maar kan ook als linksback uit de voeten, en schakelt zich graag in bij de opbouw van achteruit. Ook denkt de 24-jarige international dat hij met zijn snelheid over de lange afstand goed past bij de speelstijl van Feyenoord, dat meestal met veel spelers voor de bal staat. Lees op VI PRO meer over de kwaliteiten van de Slowaakse international, die net als bij Sparta Praag met rugnummer 33 gaat spelen in De Kuip.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.