Feyenoord heeft opvolger Senesi binnen: Hancko tekent voor vier jaar

Reacties

Feyenoord heeft de komst van Dávid Hancko afgerond. De 24-jarige verdediger komt, zoals VI al meldde, over van Sparta Praag en tekent voor vier jaar in De Kuip. Met de 22-voudig international van Slowakije hebben de Rotterdammers de opvolger van Marcos Senesi in huis.

Feyenoord heeft opvolger Senesi binnen: Hancko tekent voor vier jaar
© Pro Shots

Senesi trok eerder deze zomer voor vijftien miljoen euro naar AFC Bournemouth. De Argentijn is een van de basisspelers van vorig seizoen die na het bereiken van de Conference League-finale een miljoenentransfer maakte. Feyenoord moest daardoor op zoek naar een linksbenige centrale verdediger en kwam uit in Tsjechië. De gesprekken met Sparta Praag verliepen moeizaam, maar uiteindelijk kwam het tot een akkoord over een transfer van Hancko.

En daar is Hancko blij mee. 'De interesse speelde al een tijdje, dus ik ben blij dat de clubs eruit zijn gekomen en het voelt goed om hier te zijn. Ik ben ervan overtuigd dat dit voor mij het juiste moment is om deze stap te maken. Ik heb de hele voorbereiding en eerste wedstrijden nog met Sparta Praag meegedaan, dus ben fit en ik kijk ernaar uit om snel aan te sluiten. Ik hoop het team met mijn kwaliteiten zoveel mogelijk te kunnen helpen, het is aan mij om dat op het veld te laten zien.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Hancko is na onder anderen Quinten Timber, Igor Paixão, Santiago Giménez en Javairô Dilrosun de volgende speler voor wie Feyenoord een transfersom neertelt. De Rotterdammers incasseerden deze zomer al ruim vijftig miljoen euro op de transfermarkt. De Slowaak speelde de afgelopen drie jaar voor Sparta Praag, dat hem eerste huurde van Fiorentina en hem vorig jaar definitief overnam. Voor zijn overstap naar Florence, speelde Hancko in eigen land voor MSK Zilina.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.