Messi wordt gemist door Inter Miami in verloren bekerfinale

Reacties

Inter Miami FC heeft in de nacht van woensdag op donderdag naast de US Open Cup gegrepen. Zonder de geblesseerde Lionel Messi werd de finale tegen Houston Dynamo verloren: 1-2.

Messi wordt gemist door Inter Miami in verloren bekerfinale
© Pro Shots

Messi viel een week geleden geblesseerd uit in de competitiewedstrijd tegen Toronto FC (4-0 zege) en na afloop werd direct gemeld dat de Argentijn de bekerfinale tegen Houston Dynamo waarschijnlijk niet zou gaan halen. De supporters van Inter Miami die hoopten dat Messi de race tegen de klok toch zou gaan winnen, kwamen bedrogen uit.

Zonder Messi, en ook zonder de geblesseerde Jordi Alba, ging Inter Miami in de finale met 1-2 onderuit. Houston Dynamo stond bij rust al op de beslissende voorsprong, via goals van Griffin Dorsey en Amine Bassi. De aansluitingstreffer van Josef Martínez viel pas vlak voor tijd.

Zo slaagde Inter Miami er dus niet in om zijn prijzentotaal te verdubbelen. In augustus won de nog jonge MLS-club zijn eerste prijs ooit, door in de finale van het Leagues Cup-toernooi Nashville SC te verslaan. Messi was destijds in de weg naar het goud de grote man bij Inter Miami.

De US Open Cup is het oudste bekertoernooi van de Verenigde Staten, te vergelijken met de KNVB-beker in Nederland. Het Leagues Cup-toernooi is een toernooi waar ploegen uit de VS en Mexico aan meedoen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.