Messi bezorgt Inter Miami met weergaloze goal eerste prijs in clubhistorie

Reacties

Inter Miami heeft in de nacht van zaterdag op zondag de eerste prijs in de clubhistorie in de wacht gesleept. De club van David Beckham was na strafschoppen te sterk voor Nashville SC en won daarmee de finale van de Leagues Cup. Lionel Messi speelde met een fraaie treffer andermaal een hoofdrol.

Messi bezorgt Inter Miami met weergaloze goal eerste prijs in clubhistorie
© Pro Shots

De Leagues Cup is een toernooi waaraan alle profclubs uit de Mexicaanse en Amerikaanse competitie meedoen. Het toernooi werd voor de derde keer gehouden en voor Inter Miami was het de uitgelezen kans om voor het eerst in de clubgeschiedenis een prijs te pakken.

Na een kwart wedstrijd toonde Messi andermaal zijn wereldklasse met de openingstreffer. Hij trok naar binnen, passeerde zijn man en schoot prachtig binnen in de korte bovenhoek. Messi heeft nu zeven wedstrijden voor zijn nieuwe club gespeeld en was in al die duels trefzeker. In totaal staat de teller voor Inter Miami nu op tien goals en een assist.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Met een klein uur op de klok was Fabrice Picault goed voor de gelijkmaker, waarna strafschoppen de beslissing moesten brengen. Mede door rake pingels van Messi, Sergio Busquets, Jordi Alba én twee missers van Nashville won Inter Miami met 10-9 de strafschoppenserie. Zodoende is de eerste prijs voor Inter een feit.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.