Messi wijst Barcelona de weg en voert druk op Madrileense concurrenten op

Reacties

Barcelona heeft zaterdag voor de vierde keer op rij gewonnen. De ploeg van trainer Ronald Koeman rekende in La Liga af met Osasuna, al ging dat lange tijd niet bepaald soepel. Barça voerde de druk op Atlético Madrid en Real Madrid aan de vooravond van de Madrileense derby zo wel op.

Messi wijst Barcelona de weg en voert druk op Madrileense concurrenten op
© Pro Shots
Osasuna
Osasuna
0 - 2
Barcelona
Barcelona

Barcelona werkte met een goed gevoel toe naar het bezoek aan Osasuna. Sinds Koeman overstapte naar een 3-5-2-formatie werd er in de competitie gewonnen van Elche (3-0) en Sevilla (0-2) en werd afgelopen woensdag ten koste van Sevilla de finale van het toernooi om de Copa del Rey bereikt (3-0). Vooral die laatste zege na verlenging zorgde voor veel vreugde bij de Catalanen.

Maar waar de 3-5-2 Barcelona in de afgelopen wedstrijden veel succes bracht, was dat tegen Osasuna minder het geval. Marc-André ter Stegen moest in de beginfase redding brengen op een poging van Enrique Barja. Aan de andere kant dacht Barcelona even dat de thuisploeg met tien man verder moest toen doelman Sergio Herrera de doorgebroken Lionel Messi neerhaalde. De Argentijn bleek daarvoor echter buitenspel te staan, waardoor de rode kaart werd ingetrokken.

Moeizaam of niet, Barcelona opende na een half uur wel de score. Messi had een prachtige dieptepass op Jordi Alba in huis en waar de linksback normaal gesproken vaak de ballen voorgeeft, ging hij deze keer voor eigen succes. Dat pakte goed uit, want zijn kiezelharde schot vloog tegen het dak van het doel en zo kwam Barcelona op voorsprong. Het was aan Ter Stegen te danken dat die voorsprong bleef staan, want vier minuten na de goal hield hij een poging van Rubén García uit zijn doel.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Systeemwissel
In de rust besloot Koeman om in te grijpen en terug te keren naar een systeem met vier verdedigers. Samuel Umtiti had al een gele kaart op zak en bleef in de kleedkamer achter voor aanvaller Ousmane Dembélé. Dat betekende ook dat vleugelverdedigers Sergiño Dest en Alba wat meer inzakten. Doordat Frenkie de Jong zich soms ook achterin meldde, ontstond er af en toe alsnog een 3-5-2-formatie. Wat kansen betreft gebeurde er lange tijd weinig. Barcelona gaf niet veel weg en het was uiteindelijk invaller Ilaix Moriba die op aangeven van Messi van afstand de 0-2 binnenschoot. Voor de achttienjarige middenvelder was het zijn eerste competitietreffer.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Door de zege op Osasuna heeft Barcelona nu 56 punten, twee minder dan Atlético Madrid. De koploper heeft twee wedstrijden minder gespeeld, waaronder die van zondag tegen stadgenoot Real Madrid. De Koninklijke staat op 53 punten.

Bekijk hier al onze video's
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.