Messi verlengt verbluffende reeks en verbetert weer een record

Reacties

Met zijn twee goals in de eindstrijd van het toernooi om de Copa del Rey tegen Athletic de Bilbao heeft Lionel Messi voor het dertiende seizoen in successie minimaal dertig doelpunten geproduceerd in alle competities. De 33-jarige Argentijn verbeterde tevens een stokoud record.

Messi verlengt verbluffende reeks en verbetert weer een record
© Pro Shots
Athletic de Bilbao
Athletic de Bilbao
0 - 4
Barcelona
Barcelona

Messi zette zijn fabuleuze reeks in het seizoen 2008/09 in, in het eerste seizoen met Pep Guardiola als hoofdtrainer. In officieel verband reikte de dribbelaar tot 38 treffers, exclusief de wedstrijden met de Argentijnse nationale ploeg. Daarna scherpte Messi zijn persoonlijk record elk seizoen aan, tot en met het verbijsterende aantal van 73 goals in 2011/12.

Na zijn dubbelslag tegen Athletic de Bilbao staat Messi deze jaargang op 31 doelpunten (Barcelona plaatste onderstaande tweet na de eerste goal van de Argentijn), waarmee hij zijn productie van afgelopen seizoen al heeft geëvenaard.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Prijzen
Messi was al de meest gedecoreerde speler in de Barcelona-historie en zaterdag breidde hij zijn voorsprong op Andrés Iniesta uit: 35 om 32 prijzen. Sergio Busquets en Gerard Piqué volgen met dertig trofeeën. Aangezien de Catalanen nog volop in de race zijn voor de landstitel volgt binnenkort mogelijk titel nummer 36 voor Messi.

Overigens stootte Messi icoon Telmo Zarra zaterdag van de troon als aanvoerder in het klassement van spelers met de meeste doelpunten in Spaanse bekerfinales. De Argentijn fabriceerde er negen, eentje meer dan het in 2006 overleden Bilbao-boegbeeld in de jaren veertig en vijftig.

Niet vreemd dus dat Ronald Koeman tijdens zijn persconferentie Messi uitlichtte. 'In mijn ogen heeft hij opnieuw bewezen dat hij de beste speler ter wereld is.'

Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Meer L. Messi
Meer over L. Messi
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.