Messi verhoogt druk op Bosz: derde competitienederlaag op rij

Paris Saint-Germain heeft de uitwedstrijd tegen Olympique Lyonnais in winst omgezet. De koploper van de Ligue 1 won dankzij een vroeg doelpunt van Lionel Messi met minimaal verschil van de manschappen van Peter Bosz. Voor de Nederlandse trainer was het zijn derde competitienederlaag op rij.

Olympique Lyonnais
0 - 1
PSG
PSG

De clubleiding van Lyon voerde de druk op Bosz deze week nog eens op: volgens sportief directeur Vincent Ponsot zijn er 'bepaalde doelstellingen' die de trainer vóór het WK nog moet vervullen, terwijl Bosz zelf in de veronderstelling was dat hij pas aan het eind van de rit in de top drie moet staan. De directie wil in ieder geval een verbetering van de resultaten zien, maar PSG maakte vanaf het eerste moment de meest gretige indruk.

In het eerste kwartier werd Lyon-doelman Anthony Lopes aan de lopende band op de proef gesteld. PSG kwam op voorsprong in de vijfde minuut. Lionel Messi hield meerdere bewakers bezig en bediende Neymar, die het strafschopgebied betrad en op zijn beurt weer Messi aanspeelde. De Argentijn vond de ruimte voor een geplaatst schot in de linkerhoek.

Zo luisterde Neymar zijn 100ste competitieduel voor PSG op met een assist. Hij was in die 100 optredens betrokken bij 120 doelpunten (77 treffers, 43 assists), meer dan iedere andere speler na 100 Ligue 1-duels sinds de data worden bijgehouden (2006/07). Gaandeweg de eerste helft kwam Lyon wat meer in het stuk voor en daardoor moest Gianluigi Donnarumma ook enkele keren handelend optreden.

Aan het begin van de tweede helft was Messi dicht bij de 0-2. Vlak voor het doel kapte hij Nicolás Tagliafico én Lopes uit, waarna hij de bal over het tweetal wipte. Op de doellijn stond Castello Lukeba echter klaar om de treffer te voorkomen. Aan de overzijde voorkwam Donnarumma de gelijkmaker van Alexandre Lacazette, maar verder was Lyon nooit erg dicht bij de 1-1. In de blessuretijd belandde een vrije trap van Messi op de lat en scoorde Sergio Ramos in de rebound, maar er was sprake van buitenspel.