Messi toont zijn klasse ook tegen Stuttgart

Barcelona heeft zich zonder al te veel moeite geplaatst voor de kwartfinale van de Champions League. Aan de hand van Lionel Messi won de Spaanse titelverdediger thuis met 4-0 van VfB Stuttgart.

Tijdens de heenwedstrijd in Duitsland was Barcelona nog goed weggekomen met een 1-1 gelijkspel. In Camp Nou wist Stuttgart echter nauwelijks te imponeren. De Duitsers begonnen in een aanvallende opstelling, maar ze kregen nauwelijks kansen.

Bij Barcelona was er opvallend genoeg geen plaats voor Zlatan Ibrahimovic. De Zweedse spits begon op de reservebank en Thierry Henry nam de rol van centrumspits op zich. De Fransman wisselde veelvuldig van positie met Messi en Pedro en daardoor kreeg de defensie van Stuttgart geen grip op het aanvalsspel van de Spanjaarden.

Messi maakte vervolgens weer eens het verschil. In de dertiende minuut begon de Argentijn aan een van zijn vermaarde dribbels en de verdediging van Stuttgart verzuimde hem aan te pakken. Met links knalde de kleine aanvaller onhoudbaar raak. Met een steekpass op Yaya Touré stond Messi ook aan de basis van de 2-0 in de 22ste minuut. Pedro liep de bal van dichtbij binnen.

Met de 2-0 was het pleit al beslecht. Stuttgart kwam simpelweg kwaliteit tekort om het Barcelona moeilijk te maken. De Spanjaarden kregen zelf voldoende kansen om een hoge uitslag neer te zetten, maar alleen Messi scoorde nog. De Argentijn draaide zich goed vrij en verschalkte doelman Jens Lehmann met een geplaatst schot.

Het was alweer de 21ste treffer in de Champions League van Messi. Dat is er slechts een minder dan Rivaldo, de houder van het clubrecord. Invaller Bojan Krkic bepaalde de eindstand kort na zijn entree op 4-0.