Messi stelt met record-hattrick feest van Real Madrid uit

Bij Barcelona vertolkte Lionel Messi weer een hoofdrol. Zijn bijdrage in de overwinning op Málaga was ook een streep door de rekening van Real Madrid.

Barcelona-Málaga 4-1Málaga ondervond in Camp Nou opnieuw de ongekende kwaliteiten van Messi. De Argentijnse aanvaller nam Barcelona aan de hand nadat Salomón Rondón halverwege de eerste helft de Catalaanse openingstreffer van Carles Puyol ongedaan had gemaakt. Net als in de wedstrijd in Málaga scoorde Messi drie keer.

Messi was twee keer trefzeker uit een strafschop. Met deze twee goals evenaarde de Argentijn het record van het record van Gerd Müller, die in het seizoen 1972/73 67 keer scoorde voor Bayern München. Met een doelpunt in de 64ste minuut maakte Messi het record zich eigen.

De overwinning van Barcelona betekent dat Real Madrid pas kampioen is bij een eigen zege op Athletic de Bilbao. Ondanks de nederlaag bleef Málaga, waar Ruud van Nistelrooy na een uur inviel, vierde in de Primera División.

Real Zaragoza-Levante 1-0Real Zaragoza behoudt zicht op handhaving in de Primera División dankzij een verrassende 1-0 overwinning op Levante, dat door de nederlaag het gat naar Málaga niet dichtte. Edu Oriol was met zijn treffer in de elfde minuut de gevierde man bij Real Zaragoza, dat nog twee duels heeft om de achterstand op Rayo Vallecano van drie punten weg te poetsen.

Overige duels:Sevilla-Real Betis 1-2Real Mallorca-Rayo Vallecano 1-0 Foto: VI Images