Messi staat voor tweehonderdste optreden in Camp Nou

Reacties

Lionel Messi betreedt zaterdagavond voor de tweehonderdste keer het veld van Camp Nou wanneer Barcelona het in La Liga opneemt tegen Real Betis (aftrap 18.00 uur). De Argentijnse aanvaller kan fenomenale cijfers overleggen in de Catalaanse voetbaltempel.

Messi staat voor tweehonderdste optreden in Camp Nou

Messi speelde sinds zijn debuutseizoen 2004/05 in alle competities 199 wedstrijden voor Barcelona in Camp Nou. In die duels was hij betrokken bij 248 treffers van de Catalanen: hij kwam zelf 191 tot scoren en bereidde daarnaast 57 doelpunten van ploeggenoten voor.

Messi kwam in 112 van zijn 191 thuiswedstrijden voor Barcelona tot scoren. Osasuna is met veertien doelpunten het favoriete slachtoffer van de Argentijn, die verder ook tegen Atlético Madrid, Sevilla (elk twaalf goals), Athletic de Bilbao, Real Madrid en Valencia (elk negen goals) bijzonder trefzeker was.

Messi kwam afgelopen dinsdag in het Champions League-duel met Atlético Madrid (1-1) níet tot scoren in Camp Nou, maar heeft in zijn laatste vijf competitieduels op eigen veld wél raak geschoten. Dat deed hij achtereenvolgens tegen Valencia (2-3, één goal), Rayo Vallecano (6-0, twee), UD Almería (4-1, één), Osasuna (7-0, drie) en Celta de Vigo (2-0, één).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.