Messi registreert zijn snelste hattrick ooit bij Barcelona

Na drie wedstrijden zonder doelpunt stond de naam van Lionel Messi zaterdagavond weer prominent op het scoreformulier van het thuisduel van Barcelona met Real Mallorca (5-0). De Argentijn nam in Camp Nou drie van de vijf doelpunten van de Catalanen voor zijn rekening en kroonde zich opnieuw tot uitblinker.

Messi had slechts zeventien minuten nodig voor zijn drie treffers tegen Mallorca. Hij brak de score open met een benutte penalty in de dertiende minuut, verdubbelde de marge in de 21ste minuut en tekende in de dertigste minuut voor de 3-0. Niet eerder in zijn loopbaan bij de Catalanen zat er zo weinig tijd tussen de eerste en laatste van de drie goals in één wedstrijd.

Messi maakte door zijn drie goals weer progressie op een eeuwige ranglijst van Barcelona. De smaakmaker bezet nu met 132 doelpunten alleen de tweede plaats op de lijst van productiefste spelers in competitieverband. Hij passeerde de Hongaarse clubicoon Ladislao Kubala, die tussen 1950 en 1961 131 keer scoorde voor de Catalanen.

Messi heeft nu alleen nog de Spaanse clublegende César Rodríguez voor zich. De topscorer aller tijden van Barcelona maakte tussen 1939 en 1955 liefst 195 doelpunten in de Primera División en staat daarmee al jaren op eenzame hoogte.

Messi is na tien speelronden in de Spaanse topdivisie topscorer met dertien doelpunten. Opvallend is dat hij al zijn treffers van dit seizoen in het eigen Camp Nou maakte. In de vier uitwedstrijden van deze jaargang kwam Messi nog niet tot scoren. (Ramon Min) <br /><br /> Foto: VI Images