Messi over Suárez-statement: 'Op veel momenten had ik me al ingehouden'

Reacties

Lionel Messi heeft begrip voor de negatieve reacties na zijn openlijke steunbetuiging aan Luis Suárez. De sterspeler van Barcelona nam de clubleiding onder vuur, omdat hij zich simpelweg niet langer in kon houden.

Messi over Suárez-statement: 'Op veel momenten had ik me al ingehouden'
© Pro Shots

In een groot interview met Sport gaat Messi in op zijn reactie bij het afscheid van de naar Atlético Madrid vertrokken Luis Suárez. De Argentijn haalde bij het vertrek van zijn goede collega stevig uit naar de clubleiding en zei onder meer: 'Je verdiende het om gewaardeerd te worden voor de speler die je bent: een van de belangrijkste spelers uit de geschiedenis van de club. Je hebt zowel individueel als met het team grote prestaties neergezet. Je verdiende het niet om eruit gegooid te worden zoals nu. Maar de waarheid is dat op dit moment niets me meer verbaast.'

De woorden van Messi toen leidden tot nieuwe onrust en werden gezien als een volgende aanval op president Josep Bartomeu. Waarom vlak voor de competitiestart nog een keer zo uithalen naar Bartomeu?

Messi geeft nu uitleg: 'Ik zei wat ik voelde op een lastig moment. Ik snap dat sommigen vonden dat ik mijn mond had moeten houden of het had moeten laten gaan, zoals ik al op veel eerdere momenten had gedaan. Maar veel heeft me pijn gedaan in de laatste weken en dit was mijn manier om dat te tonen.'

De frustratie bij Messi had vorig weekend weinig invloed op de prestaties bij Barcelona. Mede dankzij een goal van de aanvaller werd er bij de start van het tijdperk met Ronald Koeman als coach overtuigend gewonnen van Villarreal: 4-0. Donderdagavond wacht voor Barça een uitwedstrijd tegen Celta de Vigo.

'Suárez wilde laten zien dat hij geen opa was met versleten knieën'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.