Messi ook dit seizoen voorbij bijzondere doelpuntengrens

Barcelona-aanvaller Lionel Messi heeft woensdagavond in de Champions League-wedstrijd tegen VfB Stuttgart (4-0 zege) voor het tweede seizoen op rij de grens van dertig doelpunten in officiële wedstrijden gepasseerd. De Argentijn voerde zijn seizoenstotaal met twee treffers op naar 31 in 37 duels.

Messi ook dit seizoen voorbij bijzondere doelpuntengrens

Daarmee ligt de Wereldvoetballer van het Jaar op koers voor een nieuw persoonlijk record. Vorig seizoen kwam Messi in alle officiële competities tot 38 doelpunten in 51 duels. Dat bezorgde hem de derde plaats op de ranglijst aller tijden van productiefste Barcelona-spelers in één seizoen, achter de Braziliaan Ronaldo
(47 goals) en de Spanjaard Mariano Martin (44).

De kans is groot dat Messi dit seizoen dicht in de buurt komt van dat clubrecord van Ronaldo uit het seizoen 1996/97. Hij heeft in het restant van dit seizoen nog minimaal veertien wedstrijden de kans zijn productie verder op te voeren: twaalf in de Primera División en twee in de Champions League (de twee kwartfinaleduels).

Messi verdeelde zijn huidige 31 doelpunten als volgt: 22 in de Primera División, één in de strijd om de Copa del Rey, vier in de Champions League, twee in het toernooi om de Wereldbeker en twee in de strijd om de Europese Super Cup.

Messi scoorde tegen VfB Stuttgart voor de vierde keer op rij in een officieel duel van Barcelona. In die reeks liet hij liefst acht treffers noteren. Sinds de jaarwisseling schoot de kleine Argentijn al vijftien keer raak in dertien duels voor de ploeg van trainer Josep Guardiola. <br /><br />

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen