Messi maakt zijn eerste als wereldkampioen, Ajax-scouts zien Balerdi winnen

Reacties

Paris Saint-Germain heeft woensdag goede zaken gedaan in de Ligue 1. De koploper, die op 1 januari verloor van nummer twee RC Lens, won zonder al te veel moeite van Angers en zag Lens punten verspelen. Bij Olympique Marseille stond Ajax-target Leonardo Balerdi in de basis.

Messi maakt zijn eerste als wereldkampioen, Ajax-scouts zien Balerdi winnen
© Pro Shots
PSG
PSG
2 - 0
Angers
Angers

PSG zag de voorsprong op Lens op nieuwjaarsdag slinken tot vier punten, maar herstelde zich woensdag alweer voor een deel. De Parijse ploeg deed de warming-up in een speciaal shirt, ter ere van de overleden Pelé. Hugo Ekitike zorgde al na vijf minuten voor de voorsprong. De spits verving Kylian Mbappé, die vrijaf kreeg, en schoot raak uit een voorzet van Nordi Mukiele.

© Pro Shots

Mbappé was er dus niet bij, maar Lionel Messi wel. De Argentijn deed voor het eerst sinds het WK mee bij PSG en scoorde direct. De Argentijn had een grote rol in de aanval en was zelf het eindstation. Met een bekeken schuiver was hij de doelman van Angers te slim af en maakte hij zijn eerste goal als wereldkampioen. De vlag ging nog omhoog voor buitenspel, maar de VAR oordeelde anders: 2-0. Door een treffer van Neymar ging later wel een streep vanwege buitenspel.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Troyes
Troyes
0 - 2
Olympique Marseille
Olympique Marseille

Scouts van Ajax kwamen niet voor niets naar Troyes, want Leonardo Balerdi stond in de basis bij tegenstander Olympique Marseille. De Amsterdamse club heeft de verdediger op de lijst staan en scouts van Ajax bekeken Balerdi dan ook uitvoerig. De Argentijn hield de nul. Dankzij goals van Chancel Mbemba en Jordan Veretout boekte Marseille, de nummer drie van de Ligue 1, een eenvoudige zege.

Overige uitslagen

Strasbourg
Strasbourg
2 - 2
Lens
Lens
Nice
Nice
6 - 1
Montpellier
Montpellier
Lorient
Lorient
2 - 2
Monaco
Monaco
Ligue 1

Stand Ligue 1 2022/2023

Frankrijk

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
PSG
38
27
4
7
89-40
+49
85
2
Lens
38
25
9
4
68-29
+39
84
3
Olympique Marseille
38
22
7
9
67-40
+27
73
4
Rennes
38
21
5
12
69-39
+30
68
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Paris Saint-Germain
Meer over Paris Saint-Germain
Meer Olympique Marseille
Meer over Olympique Marseille
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.