Messi maakt van weerzien Luis Enrique met Gijón een feestje

Reacties

Barcelona heeft afstand genomen van de concurrentie in de Primera División. Het inhaalduel met Sporting Gijón werd gewonnen (1-3), mede door een jubileumgoal van Lionel Messi.

Messi maakt van weerzien Luis Enrique met Gijón een feestje

Het duel stond vooraf in het teken van Barcelona-trainer Luis Enrique, die terugkeerde bij de profclub waar hij debuteerde. Net als zijn collega en boezemvriend Abelardo van Sporting Gijón. Samen wonnen ze olympisch goud in 1992, werden ze ploeggenoten bij Barcelona en in de Spaanse nationale ploeg. Beiden zijn 45 jaar en staan aan het begin van hun trainerscarrière. Dat de vriendschap even opzij werd geschoven, bleek uit een felle wedstrijd. Met als hoogtepunt een fase die aanbrak halverwege de eerste helft.

Na een loopactie van Luis Suárez kon Lionel Messi naar binnen dribbelen en met een verdekt schot de 0-1 in de verre hoek mikken. Het antwoord van de thuisclub liet niet lang op zich wachten. Een razendsnelle counter werd vakkundig uitgetikt en bij de tweede paal door Carlos Castro binnengegleden. Nog geen drie minuten later was het echter weer de beurt aan Barcelona, toen Suárez teruglegde en Messi met buitenkant links de 1-2 in de korte hoek prikte. Neymar krulde vlak daarna nog een bal tegen de kruising.

Messi passeerde met zijn eerste doelpunt de kaap van driehonderd treffers in La Liga, waarna hij dus ook nog nummer 301 maakte. Door zijn knieblessure staat hij deze competitie echter nog maar op vijftien goals, acht minder dan Spaans topscorer Suárez. Het was Barcelona er na rust ook alles aan gelegen om hem aan wat extra doelpunten te helpen.

Luis Enrique en Abelardo, in de bovenste rij respectievelijk de derde en tweede van rechts, samen bij Barcelona in 1998.
Luis Enrique en Abelardo, in de bovenste rij respectievelijk de derde en tweede van rechts, samen bij Barcelona in 1998.

De Uruguayaan was echter niet gelukkig in de afronding, want hij kreeg nog wel een paar goede kansen om zijn productie op te krikken. Keeper Iván Cuéllar verrichtte echter een paar knappe reddingen. Zo bokste hij zelfs een strafschop van Suárez uit zijn doel, na een ogenschijnlijk lichte fout op Neymar. Na een klutsbal moest Cuéllar zich wel gewonnen geven op een haarfijne trap met links van Suárez (1-3), waarmee hij zijn seizoenstotaal op 24 bracht. Cristiano Ronaldo heeft er drie minder na 24 speelronden.

Door de overwinning heeft Barcelona een voorsprong van zes punten op Atlético en zeven op Real Madrid. Sporting Gijón, waar Barcelona-huurling Alen Halilovic zijn stempel niet kon drukken, staat met zijn zestiende plaats twee punten boven de degradatiestreep. Na vanavond weegt de vriendschap tussen Luis Enrique en Abelardo weer zwaarder dan het sportieve belang. Zelden zal een succeswens tussen twee trainers voor een goede afloop van het seizoen oprechter zijn geweest dan die tussen deze twee generatiegenoten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.