Messi leidt Barcelona naar zege en evenaart iconisch record Müller

Reacties

Barcelona heeft zondag geen steek laten vallen in het thuisduel met Levante. De wedstrijd waarin Lionel Messi zijn zoveelste record liet aantekenen eindigde in een 3-0 zege voor de lijstaanvoerder. Zo sloot Barcelona het weekeinde waarin Philippe Coutinho werd vastgelegd goed af.

Messi leidt Barcelona naar zege en evenaart iconisch record Müller

Voor Messi en Andrés Iniesta was het duel in Camp Nou op voorhand memorabel. De Argentijn werkte zijn vierhonderdste competitiewedstrijd af voor de Catalanen, terwijl de Spanjaard toe was aan zijn 650ste officiële duel voor Barcelona.

In aanloop naar het duel met Barcelona stelde Levante-coach Juan Muñiz nog vol bravoure dat hij zich geen zorgen maakt over de klasse van Messi. 'Hij is een fantastische speler, maar ik heb het liever over mijn eigen spelers. Die zijn ook goed en willen Messi onder de duim houden.'

Al in de twaalfde minuut kon de Argentijn echter al een zegegebaar maken. De meervoudige Gouden Bal-winnaar, die een zee aan vrijheid genoot, vond met links de verre hoek. Het betekende Messi's 365ste competitiegoal. Alleen Gerd Müller was ooit net zo vaak trefzeker in een van de vijf grote Europese competities (Spanje, Italië, Engeland, Frankrijk en Duitsland).

Hoewel Levante hier en daar een speldenprikje uitdeelde, was Barcelona dominant. Nadat Ousmane Dembélé, die zijn rentree in de basis maakte nadat hij in september een hamstringblessure opliep, nog stuitte op Levante-keeper Oier Olazábal en Luis Suárez geen succes had bij de rebound, was die laatstgenoemde in de 38ste minuut wél trefzeker. De Uruguayaan schoot heerlijk raak na voorbereidend werk van Sergi Roberto.

Barcelona is dit seizoen nog altijd ongeslagen in competitieverband.
Barcelona is dit seizoen nog altijd ongeslagen in competitieverband.

In het tweede bedrijf haalde Barcelona nadrukkelijk de voet van het gaspedaal. De Catalanen leken het wel te geloven en ontsnapten zelfs enkele keren aan een tegentreffer. Vlak na rust had Ivi López zijn vizier niet op scherp staan en halverwege de tweede helft redde Marc-André ter Stegen fenomenaal op een inzet van Shaquell Moore. In de blessuretijd viel uit het niets nog de 3-0. Na een fabuleuze actie van Messi tike Paulinho binnen. Een hoogtepuntje voor de fans van de thuisploeg was ook nog het competitiedebuut van José Arnáiz, die Roberto afloste.

Door de overwinning op de nummer zestien komt koploper Barcelona op 48 punten uit achttien wedstrijden. Dat zijn er liefst negen meer dan nummer twee Atlético Madrid. Real Madrid heeft 31 punten, maar nog wel twee duels tegoed, waaronder die van zondagavond bij Celta de Vigo.

Over Celta de Vigo gesproken: donderdagavond ontvangt Barcelona de ploeg uit Galicië in de achtste finale van het Copa del Rey-toernooi. De heenwedstrijd eindigde in 1-1. De Catalanen vervolgen La Liga volgende week zondag met een uitwedstrijd tegen Real Sociedad.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.