Messi in vertrouwde vorm op jacht naar stokoud clubrecord

Reacties

Met twee doelpunten in de bekerwedstrijd bij Getafe van donderdagavond is Lionel Messi weer een stap dichter bij de moeder aller clubrecords gekomen: topscorer aller tijden van Barcelona in officiële én vriendschappelijke duels.

Messi in vertrouwde vorm op jacht naar stokoud clubrecord

Messi nam bij de 2-0 zege in het Coliseum Alfonso Pérez, het stadion van Getafe, beide treffers van de Catalanen voor zijn rekening. Met zijn tweede - een weergaloze solo dwars door de complete achterhoede - bracht hij zijn totaal voor Barcelona op 331 goals in 398 officiële duels.

Inclusief zijn goals in vriendschappelijke wedstrijden staat de teller van Messi nu op 358 treffers in Catalaanse dienst. Dat zijn er nog maar elf minder dan het stokoude clubrecord dat sinds 1927 (!) in handen is van Paulino Alcántara. Die was in het begin van de vorige eeuw goed voor 369 goals in 357 duels.

Met vier goals in zijn eerste drie duels na zijn hardnekkige hamstringklachten is Messi dus hard op weg de absolute nummer één op de topscorerslijst aller tijden van de club te worden. In maart 2012 kroonde hij zich al tot beste schutter van de club gerekend over doelpunten in louter officiële wedstrijden: in de thuiswedstrijd tegen Granada (5-3) passeerde hij toen clublegende César Rodríguez (232 goals).

'Niet af te stoppen'
'Ik voel me goed', liet Messi donderdagavond laat na zijn twee goals weten. 'Wel mis ik nog dat kleine beetje extra. Ik heb nog meer speelminuten nodig om echt in mijn ritme te geraken en op mijn top te komen.' Getafe-coach Luis Garcia zat intussen met zijn handen in het haar: 'Je kunt Messi niet afstoppen, hij is gewoon te goed. Zelfs al krijgt hij schoppen te verwerken, hij blíjft maar gaan en weet dan nog te scoren.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.